Abadal llança al mercat un vi que recupera el Mandó, una de les varietats autòctones del Bages

Redacció
25 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:29h
La Mandó és una de les varietats autòctones de la comarca recuperades
La Mandó és una de les varietats autòctones de la comarca recuperades | DOPB
Després de set anys, el celler avinyonenc Abadal ha fet realitat un dels seus objectius: recuperar la varietat autòctona de la comarca de raïm Mandó i convertir-la en un vi elegant, persistent, sedós i de bona acidesa. 

Va ser fa 15 anys quan Abadal va començar la recuperació de la varietat Mandó a partir d'unes vinyes velles localitzades a les poblacions de Navàs, Cardona i Rocafort.  Seguint el procés d'anàlisi i estudi, l'any 2007, el celler va plantar una hectàrea experimental, que va tenir una verema profitosa. 

Amb una ferma aposta pel territori, el treball d'investigació i recuperació de varietats autòctones del Bages per part d'Abadal, va iniciar-se amb la Picapoll.

El vi Abadal Mandó 2015, que es pot comprar per 14 euros, presenta aromes florals, de garrofa, sotabosc i un fons especiat, de regalèssia i de fruita madura. El pas per boca és equilibrat, llaminer i rodó amb un final que recorda la tipicitat aromàtica d'aquesta varietat. És un vi autèntic i de bona acidesa, que té una excel·lent capacitat de guarda.