25
d'octubre
del
2017
Actualitzat
a les
12:29h
Després de set anys, el celler avinyonenc Abadal ha fet realitat un dels seus objectius: recuperar la varietat autòctona de la comarca de raïm Mandó i convertir-la en un vi elegant, persistent, sedós i de bona acidesa.
Va ser fa 15 anys quan Abadal va començar la recuperació de la varietat Mandó a partir d'unes vinyes velles localitzades a les poblacions de Navàs, Cardona i Rocafort. Seguint el procés d'anàlisi i estudi, l'any 2007, el celler va plantar una hectàrea experimental, que va tenir una verema profitosa.
Amb una ferma aposta pel territori, el treball d'investigació i recuperació de varietats autòctones del Bages per part d'Abadal, va iniciar-se amb la Picapoll.
El vi Abadal Mandó 2015, que es pot comprar per 14 euros, presenta aromes florals, de garrofa, sotabosc i un fons especiat, de regalèssia i de fruita madura. El pas per boca és equilibrat, llaminer i rodó amb un final que recorda la tipicitat aromàtica d'aquesta varietat. És un vi autèntic i de bona acidesa, que té una excel·lent capacitat de guarda.
Va ser fa 15 anys quan Abadal va començar la recuperació de la varietat Mandó a partir d'unes vinyes velles localitzades a les poblacions de Navàs, Cardona i Rocafort. Seguint el procés d'anàlisi i estudi, l'any 2007, el celler va plantar una hectàrea experimental, que va tenir una verema profitosa.
Amb una ferma aposta pel territori, el treball d'investigació i recuperació de varietats autòctones del Bages per part d'Abadal, va iniciar-se amb la Picapoll.
El vi Abadal Mandó 2015, que es pot comprar per 14 euros, presenta aromes florals, de garrofa, sotabosc i un fons especiat, de regalèssia i de fruita madura. El pas per boca és equilibrat, llaminer i rodó amb un final que recorda la tipicitat aromàtica d'aquesta varietat. És un vi autèntic i de bona acidesa, que té una excel·lent capacitat de guarda.