La Mostra Internacional de Films de Dones arriba a Manresa amb cinc projeccions

Imatge d'un dels frames de la pel·lícula 'Ama-san'
Imatge d'un dels frames de la pel·lícula 'Ama-san' | Mostra Film Dones
Redacció
25 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:19h
L'Espai Plana de l'Om de Manresa acollirà, durant els dijous 9, 16 i 23 de novembre, el cicle Itineràncies, una proposta sorgida de la Diputació de Barcelona i la Fundació SGAE que té per objectiu fer circular cinc pel·lícules presentades a la Mostra Internacional de Films de Dones per diversos municipis de la província.
 
A Manresa la projecció del primer film tindrà lloc el dijous 9 de novembre a les vuit del vespre. Serà Un'ora sola ti vorrei, dirigit per Alina Marazzi que, utilitzant les seqüències gravades pel seu avi, reconstrueix el record de la seva mare, que va suïcidar-se quan ella tenia 7 anys.
 
El dia 16 de novembre, i també a les vuit del vespre, serà el torn de Ama-san (Cazadoras de mar), una pel·lícula dirigida per Cláudia Varejão que situa el seu argument en el petit poble pesquer de Wagu. Allà hi ha les ama-san, unes dones que bussegen sense l'ajuda d'ampolles d'oxigen, diàriament, sense saber què trobaran al fons del mar.
 
Finalment, el dijous dia 23 es projectaran tres curtmetratges. El primer serà Área de descanso, una obra produïda pel col·lectiu català, espanyol i xilè Hola, cariño, que s'endinsa en els temps morts que tenen els camioners quan s'aturen a les àrees de servei. Alguns aprofiten per menjar, d'altres per parlar amb les seves dones i la resta, per descansar.
 
Improvisación II serà el segon curtmetratge que es visualitzarà. Dirigit per Virginia García, el film se situa entre el documental, la intervenció artística i l’estudi acadèmic i  analitza, de forma molt crítica, la comunicació política i el periodisme polític contemporani a l’Estat espanyol a través del pensador Josep Maria Esquirol.

El darrer curt està dirigit per la basca Aitziber Olaskoaga i s'anomena La sonrisa telefónica. L'argument de la història gira entorn de la vida d'"A" que, cansada de treballar en un call center d'Amsterdam, decideix deixar la feina i tornar a la seva terra, el País Basc. Durant les darreres setmanes a la feina, en comptes de treballar, es posa a gravar els seus companys i l'edifici de l'empresa.

Totes les projeccions, que seran d'entrada lliure i gratuïta, comptaran amb la presència d'una persona responsable de la Mostra Internacional de Films de Dones, que conduirà el debat amb el públic que tindrà lloc després del visionat de cada pel·lícula.