El Petit CineClub projectarà dissabte la primera pel·lícula infantil doblada al català

Es tracta de "La Ventafocs", estrenada l'any 1973

Redacció
25 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 10:30h
El Petit CineClub, branca que forma part de l'entitat manresana CineClub, projectarà, aquest dissabte 28 d'octubre, a l'Auditori de la Plana de l'Om, la primera pel·lícula infantil doblada al català. Es tracta de la versió del cineasta txec Václav Vorlícek de La Ventafocs, que va estrenar-se l'any 1973.
 
Quatre anys més tard, i per iniciativa de les associacions Cavall Fort, Drac Màgic i la manresana Rialles, es va doblar al català i es va fer molt popular entre els nens i les nenes d’aquella època, que encara la recorden com una de les pel·lícules més destacades de la seva infància i com una versió ben diferent del clàssic conte de fades, amb una protagonista alegre, decidida i valenta i amb uns escenaris naturals plens de bellesa.
 
La Ventafocs de Václav Vorlícek es podrà veure, aquest dissabte, en dues sessions. La primera serà a dos quarts de sis de la tarda i l'altra a les vuit del vespre. El preu de l'entrada és de 3 euros i es podrà comprar una hora abans de la projecció del film (no recomanat per a menors de 6 anys) al mateix auditori de la Plana de l'Om.