«Estiguem preparats, entrem a l'hora greu, els propers dies us esperem als carrers»

La diputada de Junts pel Sí, Adriana Delgado, explica "el que es pot explicar" a un teatre Conservatori ple de gent com feia temps que no s'havia vist

24 d'octubre del 2017
Actualitzat el 25 d'octubre a les 11:04h
Adriana Delgado i Josep Camprubí a l'escenari del Teatre Conservatori
Adriana Delgado i Josep Camprubí a l'escenari del Teatre Conservatori | Pere Fontanals
Gent a peu dret a platea, al vestíbul mirant a l'escenari de puntetes, al primer pis de l'amfiteatre i al segon pis de l'amfiteatre. Gent asseguda al terra als passadissos i a tots els espais entre butaques. Aquest dimarts el Teatre Conservatori ha viscut un ple històric per escoltar les últimes notícies sobre l'aplicació de l'article 155 i la resposta que donarà el govern, en un acte organitzat per Manresa pel Sí. I malgrat que la diputada per ERC de Junts pel Sí, Adriana Delgado, ha fet una extensa explicació de "com hem arribat fins aquí" i dels escenaris que s'obren, ha explicat "el que es pot explicar" per no donar pistes a l'Estat, que no és gaire més que un grapat d'insinuacions inconcretes que a bon entenedor, haurien de ser suficients.

Suficients per entendre què vindrà, però no per saber com i què se n'espera. Això queda en allò que no es pot explicar, en dogma de fe, de la mateixa manera que se'ns insistia que l'1-O hi hauria urnes i n'hi va haver. Sense dir-ho explícitament, Delgado ha fet un "feu-nos confiança". Però en el que sí que ha estat clara ha estat al final de la seva intervenció, "estiguem preparats per als propers dies", ja que per evitar l'aplicació del 155 "caldrà resistir i no ho podrem fer sols". "Entrem a l'hora greu" i cal hi hagi "unitat d'acció". La diputada ha acomiadat el seu parlament amb un "us esperem als carrers" que, de nou sense dir-ho, ha recordat més als carrers de l'1 d'octubre que no pas als de l'11 de setembre.

Tot seguit, les preguntes del públic han completat l'acte, que no ha comptat amb els simpatitzants de la CUP que sobre la mateixa hora celebraven assemblea comarcal a Artés.

Moià també ha omplert la plaça Major en l'acte del Moianès per explicar les conseqüències de l'article 155 i els propers moviments del govern català, i la CUP ha fet el mateix a Cal Sitjes d'Artés amb els seus militants i simpatitzants comarcals.