ERC demana a l'alcalde de Sant Fruitós que deixi de governar amb el PSC

Arran del suport del PSOE a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya

Redacció
24 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:59h
L'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, al centre, amb Tomàs Casero, portaveu del PSC, a la dreta
L'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, al centre, amb Tomàs Casero, portaveu del PSC, a la dreta | Pere Fontanals
ERC de Sant Fruitós de Bages ha adreçat una carta a l'alcalde del municipi, Joan Carles Batanés, de la llista independent Gent fent Poble, on l'hi demana "que reflexioni sobre el fet de compartir govern amb regidors que defensin l’aplicació de l’article 155". Gent fent Poble governa Sant Fruitós de Bages gràcies a un acord amb el PSC. En la carta, ERC també demana a Batanés "que no mantingui el govern de Sant Fruitós amb el suport del PSC, pel suport del PSOE a l’aplicació de l’article 155 per intervenir la Generalitat".

En la mateixa carta, els republicans l’hi agraeixen a l'alcalde la col·laboració activa "en defensa de la democràcia i la participació ciutadana" i es refermen en la voluntat dels seus regidors de seguir en la línia de continuar fent "un treball constructiu i de negociació de tots aquells temes clau per al poble de Sant Fruitós".
 
Carta d'ERC Sant Fruitós a l'alcalde Joan Carles Batanés

Benvolgut Sr. Alcalde,

Com a màxima autoritat del nostre Ajuntament, tant des de la secció local d'ERC a Sant Fruitós, com des del mateix grup municipal, ens adrecem a vostè per fer-li partícip de la següent reflexió.

Aquestes setmanes passades la major part dels santfruitosencs i santfruitosenques les hem viscut amb molta intensitat, esperança i preocupació alhora. Els sentiments de comunió solidària que ens ha embargat a la immensa majoria d'habitants d'aquesta vila ha estat una experiència vital que diu molt a favor de la maduresa cívica i democràtica de Sant Fruitós de Bages. És en aquest sentit que també li volem traslladar la nostra satisfacció en veure que vostè, com Alcalde de la nostra vila, està col·laborant molt activament per tal de potenciar les iniciatives en defensa de la democràcia i la participació ciutadana i en favor d'un país millor i més lliure. 

El passat dissabte 21 d'octubre, el poble de Catalunya vam escoltar amb enorme preocupació i astorament l'anunci per part del president del govern espanyol, Sr. Mariano Rajoy, de les mesures que suposen la suspensió de l'autonomia de la Generalitat i del Parlament. El mateix dia a la tarda, un nodrit grup de santfruitosencs i santfruitosenques ens manifestarem a Barcelona com a protesta per aquesta mesura i exigint alhora l'alliberament dels primers presos polítics des de la restauració de la monarquia i posterior aprovació de la constitució espanyola. En finalitzar aquesta manifestació tant la presidenta del Parlament de Catalunya, molt Honorable Sra. Carme Forcadell, com el molt Honorable president de la Generalitat, Sr. Carles Puigdemont, s'adreçaren al poble de Catalunya titllant l'anunci de la intervenció de l'autonomia d'autèntic cop d'estat.

Més enllà d'altres valoracions polítiques en l'àmbit nacional que de l'aplicació d'aquestes mesures se'n deriva, el que per a nosaltres és tremendament lamentable ha estat el suport que el Partit Popular ha tingut del PSOE, el que equival a afirmar que el PSC avala la intervenció de l'autonomia de Catalunya.

Per aquesta raó, en un moment tant transcendent per al país, ens adrecem a vostè sol·licitant que, per dignitat, coherència i responsabilitat amb el que va decidir la gran majoria d'habitants de Sant Fruitós, que reflexioni sobre el fet de compartir govern amb regidors que defensin l'aplicació de l'article 155, i li demanem que no mantingui el govern de Sant Fruitós amb el suport del PSC, pel suport del PSOE a l'aplicació de l'article 155 per intervenir la Generalitat. 

En moments tan decisius calen decisions fermes. Els nostres regidors continuaran en disposició de mantenir la seva voluntat de treball constructiu a l'Ajuntament així com de negociar tots aquells temes clau per al poble de Sant Fruitós que vostè consideri oportuns. 

Jesús Valero Garcia
President d'ERC-SF