La 24a Fira de la Coca i el Mató tractarà també els 125 anys de Cremallera i els 30 de Grallers

La tradicional fira de la gastronomia montserratina se celebrarà aquest cap de setmana amb la confiança que la situació política del país "no influeixi" en l'assistència de visitants

L'alcalde, Joan Miguel, i el regidor de Turisme i comerç, Miquel Àngel Coin, presentant la fira
L'alcalde, Joan Miguel, i el regidor de Turisme i comerç, Miquel Àngel Coin, presentant la fira | Pere Fontanals
Redacció
24 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:21h
La 24a edició de la Fira de la Coca i el Mató de Monistrol de Montserrat que se celebra aquest cap de setmana manté el mateix nombre d'expositors de l'any passat, una vuitantena, "el màxim que podem encabir en l'estructura del poble", i comptarà amb una quinzena d'activitats paral·leles. Les principals novetats d'enguany seran una exposició sobre els 125 anys del primer viatge en Cremallera i la trobada de grallers que es farà diumenge per commemorar el 30è aniversari de l'estitat de Grallers locals.

Segons ha explicat l'alcalde del municipi, Joan Miguel, la Fira de la Coca i el Mató també recuperarà dissabte el concert d'Òpal, del cicle Racons, que es va haver d'ajornar el passat 30 de setembre, i actes dels Geganters, l'Esbart Dansaire, els Tronats i els Tabalers, així com les parades de les entitats que, com cada any, aprofitaran per mostrar la seva activitat. Per Miguel, la fira suposa un revulsiu econòmic pel municipi, ja que "és un bon aparador" per donar a conèixer el poble a fora. "Enguany la Fira no coincideix ni amb la Festa dels Súpers ni amb un Barça-Madrid, com ens ha passat en anteriors edicions", ha apuntat l'alcalde, "i la situació política actual -amb Ple del Parlament, dijous, i Ple del Senat, divendres- no comptem que influeixi en l'assistència de visitants". "Fins i tot reivindiquem la Fira per desconnectar" ha assenyalat el regidor de Turisme i comerç, Miquel Àngel Coin.

Amb més de dues dècades d'història, la Fira de la Coca i el Mató de Monistrol de Montserrat s'ha convertit en un "referent" al territori. Així ho ha constatat el batlle, que ha expressat que la fira va néixer com un certamen de caràcter local, però amb els anys ha anat creixent i atraient públic d'arreu de les Comarques Centrals i també de l'àrea metropolitana de Barcelona. 

Entre les activitats paral·leles que hi haurà al llarg de tot el cap de setmana destaquen els tallers gastronòmics infantils i dues master class sobre cuina monacal i cuina amb mató. Paral·lelament hi haurà animació als carrers, passejades en carruatge i inflables per als més menuts. L'Ajuntament i el Patronat han arribat a un acord amb FGC per a què els visitants puguin fer servir l'aparcament del Cremallera, tot i que es tenen altres alternatives si s'omple.
 

Programa de la Fira de la Coca i el Mató