Lluïda inauguració de l'exposició Instruments de la Mediterrània

La mostra, que proposa un recorregut per la Mediterrània a través dels instruments que s’hi poden trobar, es podrà veure fins al proper 8 de novembre

Redacció
27 d'agost del 2009
576_1251405284INSTRUMENTS1
576_1251405284INSTRUMENTS1

El comissari de l’exposició, Oriol Rossinyol, comenta els instruments exposats al president de Caixa Manresa, Manel Rosell

Caixa Manresa ha inaugurat aquest vespre l’exposició «Instruments de la Mediterrània». La mostra té l’objectiu establir vincles i diàlegs entre els països que integren la riba de la Mediterrània a través de les seves músiques i les seves cultures.

La inauguració, que ha omplert una bona part de l’auditori de la Plana de l’Om, ha tingut com a acte principal un concert del músic barceloní Eduard Iniesta. Compositor, lletrista i intèrpret, durant el concert Iniesta ha interpretat peces amb diversos instruments de corda de diferents països, i ha explicat el seu origen i les seves diferències.

Prèviament, en la presentació, la sotsdirectora general i directora de l’Obra Social de Caixa Manresa, Marta Lacambra, ha remarcat que l’entitat està “especialment contenta” d’inaugurar aquesta mostra, que fa de “pont” entre dues celebracions molt significatives a Manresa, la Festa Major (que se celebra aquests dies) i la Fira Mediterrània d’Espectacles d’Arrel Tradicional, el proper novembre, en el marc de la qual es clourà l’exposició.

L’acte d’avui ha inclòs també un recorregut per la mostra i una explicació de diversos instruments a càrrec d’Oriol Rossinyol, comissari de l’exposició.

«Instruments de la Mediterrània» vol acostar-nos al ric llegat instrumental dels països banyats per la riba del Mediterrani, per tal de veure la gran diversitat instrumental i sonora d’aquesta regió i establir vincles de diàleg entre països a través de l’objecte generador de so. L’instrument, doncs, és el testimoni d’un coneixement compartit entre uns pobles i també un element que genera una diversitat musical. La mostra consta d’una seixantena d’instruments exposats, procedents del nostre país i de diversos països veïns, que ens ensenyen com, ja des de les primeres civilitzacions, l’home crea l’objecte a través del qual reproduirà el so i compondrà les més variades melodies.

Caixa Manresa organitza aquesta exposició al voltant dels instruments musicals dels països mediterranis, aprofitant la celebració de la Fira d’Espectacles d’Arrel Tradicional de Manresa.

La mostra es podrà veure fins al 8 de novembre del 2009. Horari de visites: Feiners, de 6 de la tarda a 9 del vespre; diumenges i festius, de 12 a 2 del migdia i de 6 de la tarda a 9 del vespre.
 

Marta Lacambra, sotsdirectora general de Caixa Manresa i directora de l’Obra Social, en la presentació de l’acte, al costat del músic Eduard Iniesta


Eduard Iniesta durant el concert-mostra d’aquest vespre