Les Rutes tel·lúriques de Jordi Piñero es reprendran amb una visita al Santuari de Gallifa

La proposta tindrà lloc aquest diumenge durant tot el matí

Redacció
23 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 9:39h
Després d'uns mesos en pausa, l'historiador bagenc Jordi Piñero reprèn el cicle Rutes tel·lúriques oferint una visita guiada al Santuari de Gallifa, un lloc sagrat dedicat a l'ecologia situat a la comarca del Vallès Occidental.

La proposta tindrà lloc aquest diumenge, 29 d'octubre, consistirà en un passeig meditatiu pels diferents indrets del santuari on, tot contemplant les magnífiques vistes, els assistents entraran en contacte amb l'esperit del lloc. Al mateix temps, experimentaran les característiques energètiques especials d'aquest indret i veuran els antecedents dels valors del moviment ecologista en la deessa Àrtemis, traspassats després en la figura de la Mare de Déu. En acabar, qui ho vulgui es podrà quedar a dinar a la zona de pícnic que hi ha adequada dins el santuari. 

En el santuari de Gallifa, re-inaugurat l'any 1987, es venera una Mare de Déu amb una advocació singular dedicada a l'Ecologia. El seu impulsor és Mn. Josep Dalmau, un dels protagonistes destacats de la lluita per les llibertats democràtiques durant el franquisme i defensor d'una nova espiritualitat més integradora i lligada a la Terra com a ésser viu que ens acull. Situat a l'antic castell de Gallifa, el santuari és un lloc sagrat amb una gran energia cosmo-tel·lúrica, principalment pel seu emplaçament privilegiat, enmig de la serralada Prelitoral, i també un parc d'oci embellit amb escultures i altres elements artístics.

Tothom que estigui interessat a participar en l'activitat, que durarà tot el matí, cal que s'hi inscrigui prèviament enviant un correu electrònic a [email protected] o trucant al 606 906 976. La visita té un preu de 7 euros per persona i la sortida serà a les nou del matí des de l'aparcament de terra que hi ha al costat de l'estació de la Renfe de Manresa. Els desplaçaments es faran en cotxes particulars. Pels que venen de fora de la capital del Bages, el lloc de trobada serà el pàrquing del santuari a les deu del matí. 

Rutes tel·lúriques

El cicle Rutes tel·lúriques és una proposta adreçada "a totes aquelles persones interessades a explorar noves maneres d'entendre la història, incorporant la sensibilitat pròpia dels nous temps, d'acord amb una visió del món espiritual i holística", explica el mateix Piñero, que exposa que la seva proposta és dur a terme un tipus de visita "innovadora" que "combina, de manera equilibrada i rigorosa, els continguts històrics amb un enfocament més intuïtiu i sensitiu que inclou coneixements provinents de  la geobiologia, la geometria sagrada, el món dels arquetips, el simbolisme o l'astrologia".