L'ICL Manresa remunta, guanya l'Araberri i es col·loca líder (70-71)

Imatge d'arxiu de l'ICL Manresa celebrant una victòria
Imatge d'arxiu de l'ICL Manresa celebrant una victòria | FEB
22 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 20:33h
Partit sofert per a l'ICL Manresa. Per tercer cop en un desplaçament, ha estat un cara o creu. A Melilla va sortir creu. A Palència i Vitòria, cara. En un partit jugat de menys a més, els bagencs han sabut remuntar per sumar la quarta victòria de la temporada. Els locals han gaudit de fins a tretze punts al seu favor. L'ofici dels jugadors de l'ICL Manresa els ha permès descomptar punt a punt i avançar-se al tram final. L'Araberri ha disposat del tir definitiu. Els de Duran no han permès que Alec Wintering el llancés. Kedar Edwards no ha estat encertat i la victòria ha viatjat cap a Manresa. Jordi Trias, Jordan Sakho, Ashley Hamilton i Gabriel Iffe Lundberg han estat els més destacats per part dels d'Aleix Duran.

Lluís Costa, Gabriel Iffe Lundberg, Álvaro Muñoz, Ashley Hamilton i Jordi Trias han repetit el quintet inicial de fa una setmana a Palència. Per part de l'Araberri, Antonio Pérez ha optat per Alec Wintering, John Dee, Nemanja Mitrovic, Federico Uclés i Jonathan Araujo. Lundberg i Dee han començat intercanviant cistelles. L'Araberri corria millor que l'ICL Manresa. Quan no era Dee anotava Wintering. Set punts cadascun als primers quatre minuts, amb un triple convertit per cap. Duran no volia que el seu equip repetís la mala sortida d'altres setmanes i demanava un matiner temps mort (14-8, minut 4). Dee ampliava encara més des de la línia de 6,75. Els interiors de l'equip bagenc han assumit galons. Hamilton i Trias han començat a produir. El gironí també afegia el rebot defensiu als imputs positius. Un parcial de 0-9 igualava el partit (17-17, minut 8). La reacció no ha tingut continuïtat. Els darrers minuts del primer parcial han estat marcats per un major encert dels locals, que guanyaven 23-17. L'Araberri era el clar dominador. Els vitorians eren més intensos en defensa. I en atac sumaven un altre argument: Kedar Edwards. Per la seva part, l'ICL Manresa errava cistelles aparentment senzilles. Els de Duran es veien cada vegada més lluny del seu rival. Des de la banqueta es feien canvis per trobar un equip que funcionés. Sense èxit (38-25, minut 15). Els manresans han aconseguit un parcial de 2-9 que els acostava a un marcador que no estava en consonància amb les sensacions. La feina de l'ICL Manresa ha quedat a mitges. Errades en defensa i atac han donat aire a l'Araberri en arribar a la mitja part (43-34).

La segona part ha començat amb el desencert dels locals. L'ICL Manresa pressionava més i provocada errades en l'Araberri. La bona tasca defensiva no era acompanyada per una gran fluïdesa en atac. Els manresans no acabaven d'eixugar el seu desavantatge. La precipitació jugava males passades als bagencs. Novament, cistelles que semblaven clares no entraven al cèrcol vitorià. Fins que han entrat. Quatre punts de Trias i un triple de Costa comprimien molt el marcador (51-50, minut 18). Wintering era el focus d'anotació local. Ha estat suficient per a l'Araberri per arribar al capdavant abans del quart definitiu tot i que l'ICL Manresa havia aconseguit avançar-se per primer cop des del 2-4 del primer quart (55-54, minut 30). Els manresans havien canviat, però, la dinàmica de partit. El primer triple de Muñoz donava un màxim avantatge de quatre punts al seu equip (59-63, minut 32). Sakho era un altre dels homes importants pel cantó bagenc. Mentrestant, Wintering seguia aguantant el seu equip. En cap cas, ha estat l'estirada definitiva. L'Araberri ha tirat d'ofici per igualar novament. Tampoc ha estat definitiva la segona estirada. Un Trias fent gala dels seus bons fonaments aconseguia posar el marcador 65-71. Però un parcial de 5-0 ho deixava tot a l'aire. Als darrers minuts ningú ha estat capaç d'anotar. Lundberg ha assumit el lideratge sense ser capaç de decidir. L'Araberri ha tingut el darrer atac. L'ICL Manresa ha defensat bé Wintering i el tir decisiu l'ha hagut de llançar Edwards. No ha entrat i els manresans sumen una nova victòria (70-71). La quarta del curs.

El bàsquet average col·local l'ICL Manresa dins un grup on també hi ha Oviedo, Prat i Melilla amb quatre triomfs. Breogan suma també quatre victòries però té un partit menys. El proper compromís dels bagencs serà diumenge vinent a les set de la tarda contra el Barça B al Nou Congost.