El Cd'E Manresa aconsegueix una victòria de prestigi al camp de la FE Grama (0-1)

El Cd'E Manresa torna a les posicions de privilegi
El Cd'E Manresa torna a les posicions de privilegi | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
22 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 19:09h
30 de novembre de 2014: FE Grama 1- Roma Sports 2. Què vol dir aquesta data i aquesta dada? Senzill, la Fundació Esportiva Grama, des de la data assenyalada, no havia perdut cap partit com a local al Municipal de Santa Coloma. Pràcticament tres anys després el Manresa assaltava el fortí i era el primer privilegiat en assaltar i conquerir un terreny de joc que ja començava a ser un mite per l'equip colomenc i pels equips visitants. Els deixebles de José Solivelles es van rescabalar totalment de la derrota soferta set dies abans i, de nou, son als llocs privilegiats de la classificació. 

El Manresa anava amb el nas arrufat a Santa Coloma. Més encara després de la derrota contra el Farners i pel fet de tenir al davant un dels equips favorits a l'ascens i que encara restava invicte a la lliga. Però amb dosi de seguretat, de tranquil·litat, de paciència i de monopoli de la pilota, l'equip blanc-i-vermell es va anar fent seu el partit. La primera mitja hora de joc el Manresa, pràcticament, va monopolitzar la possessió de la pilota. Al darrer quart d'hora el matx es va equilibrar, i de la clara iniciativa visitant es va passar a un equilibri de forces. 

Entre mig d'aquest guió, un intercanvi de cops entre ambdós equips. Als 9' una internada per l'esquerra de Cristóbal va acabar amb una passada de la mort cap a l'arribada de Mora, però aquest no encertava, en una posició franca, a enviar la pilota entre pals. Als 28' Manel Sala es va ficar fins la cuina colomenca, pel carril esquerra de l'atac manresà, i el seu xut des del vèrtex de l'àrea petita el refusava Toni Texeira amb l'ombro, evitant el 0-1. Un xut des de fora de l'àrea gran de Soler, potent i col·locat però previsible, l'atrapava Tienda amb seguretat, arran de gespa (36'). Als 42', després d'un canvi d'orientació des de la dreta cap a l'esquerra, Cristóbal amortia la pilota, encarava Tienda i, quan es disposava a afusellar, Jhony va arribar a temps per desfer l'acció ofensiva del davanter local. En temps afegit, al darrer alè, una pilota a l'olla del Manresa la van lluitar el porter Toni Texeira i Javi López, amb clara avantatge pel porter colomenc, però la pilota se li va escapolir de les mans al porter local i li va caure a peus de Javi López. El davanter visitant, que no s'esperava el regal del seu rival, va enviar la pilota més enllà de la línia de fons, amb la porteria buida, i encara hores d'ara s'està estirant dels cabells per l'ocasió (involuntàriament) desaprofitada. Tot obert de cara a la segona part.

Quan a la represa la pilota feia només quatre minuts que rodava pel municipal de Santa Coloma, Lamín superava Jhony per l'esquerra de l'atac colomenc, es plantava davant Tienda però després del xut de l'extrem local la pilota sortia... fora de banda!. Malgrat que les sensacions a l'inici de la segona part eren que la Grama sortia a per totes, el cert és que el Manresa no es va arronsar i es va mostrar infranquejable davant els intents d'escomeses dels deixebles de García Escribano. Després d'uns primer minuts intensos dels locals, les forces es van anar equilibrant i el perill va anar d'una banda a l'altra del camp. Un parell de minuts després de l'ocasió abans esmentada, Manel Sala feia lluir-se Toni Texeira arran d'un llançament de falta des del balcó de l'àrea. Un minut més tard es reclamava penal a l'àrea visitant després d'un llançament des de la cantonada que Juan Carlos pentinava enrere i que, després de botar a terra, sembla que va tocar a les mans d'un defensor manresà. Si va ser així, l'àrbitre no va veure voluntarietat i el perill es va refusar de l'àrea visitant. 

Quan ja es començava a albirar, de nou, una major possessió de pilota per part dels homes de José Solivelles, després d'espolsar-se l'impetuós inici local, arribaria el que, a la fi, seria el 0-1 definitiu. Després d'un refús defensiu arran d'un atac manresà pel carril esquerra de l'atac, Manel Sala es feia amb la pilota a l'alçada del balcó de l'àrea, un parell de metres endins. Sense pensar-s'ho dues vegades va engaltar un tret mortal que va traure les teranyines de la porteria local. Golàs. Només un minuts més tard Javi López, a boca de gol, veia com el porter colomenc es lluïa i neutralitzava el que a totes llums semblava el gol que sentenciaria el marcador. De la possible sentència es va passar a una recta final en que la Grama va cremar totes les naus en busca d'un gol salvador. Però la consistència defensiva del Manresa va pesar més que els atacs desesperats de l'equip local. I quan aquesta consistència s'esvaïa, puntualment, el punt de mira dels davanters blaus no van trobar l'objectiu desitjat. Sobretot quan, miraculosament, Buba no va arribar, sortosament pel Manresa, a una centrada des de l'esquerra de l'atac del seu equip (81'). Poc abans (79') Solernou evitava, amb un gran salt de cap, que Lolo arribés a temps d'afusellar, també amb el cap, una centrada des de l'esquerra de l'atac del seu equip. I el partit va anar morint, fins més enllà del minut 94, sense que el marcador es tornés a alterar. Un gran botí pel Manresa.

Fitxa tècnica

Fundació Esportiva Grama

Toni Texeira
Toshiki (Iván, 67')
Juan Carlos
Rojas
Djibi
Sylla (Buba, 67')
Roberto Morales (Sergio González, 67')
Soler
Cristóbal
Mora (Manuel, 35')
Lamín (Omar, 79')

Centre d'Esports Manresa

Tienda
Jhony
Solernou
Agus
Moha
Florent (Cuello, 87')
Marçal Lladó (Chipi, 73')
Bernat
Manel Sala (Manel Sala, 84')
Albert López (Biel Rodríguez, 87')
Javi López

Gols

0-1 (56'), Manel Sala

Àrbitre

Sr. Rafael Aguilar Prat, de la delegació de Barcelona. Va estar auxiliat per Jordi Ortiz Torres i Daniel Ligero García.

Targetes

Rojas
//
Tienda
Jhony
Agus
Marçal Lladó

Camp

Nou Municipal de Santa Coloma, 200 espectadors.
 

Classificació de Primera Catalana, grup 1