ERC posa en mans de José Montilla la continuïtat del PSC al govern comarcal

Els republicans veuen inviable l'acord si el socialista català al Senat vota a favor de l'aplicació del 155

El president del Consell Comarcal llegeix un manifest en una concentració recent
El president del Consell Comarcal llegeix un manifest en una concentració recent | CCBages
22 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 18:52h
La continuïtat del pacte entre ERC, PSC i Entesa al govern del Consell Comarcal del Bages "ja no depèn de la postura que tinguin els socialistes a nivell local" ha afirmat el president de la institució, el republicà Agustí Comas, a NacióManresa. "Si José Montilla, l'únic senador del PSC al Senat espanyol, vota a favor de l'aplicació de l'article 155 contra l'autogovern de Catalunya, serà molt difícil que puguem mantenir el pacte", ha assumit. "En tot cas, -aclareix Comas- és la secció comarcal del partit qui té l'última paraula".

La grup comarcal d'ERC dona per bo el comunicat que aquesta setmana han fet públic els socialistes en el qual condemnaven l'actuació dels cossos policials espanyols l'1-O, i demanaven l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. En el mateix comunicat, el grup comarcal socialista també contradeïa Pedro Sánchez, i demanava que no s'apliqués el 155. "Però això no servirà de res si en el Senat el PSC hi vota a favor", ha aventurat Comas.

Cal tenir en compte que l'expresident de la Generalitat José Montilla és senador a Madrid per designació del Parlament, i no pas per elecció directa dels ciutadans. El proper divendres el Senat ha de votar la proposta d'aplicació de l'article 155 que els ha adreçat el govern espanyol. Malgrat que el PP hi té majoria absoluta, tant Ciutadans com el PSOE hi donen suport. Caldrà veure, arribat el divendres, què hi fa el PSC.

Actualment el govern del Consell Comarcal del Bages està format per ERC, PSC i Entesa. En el cas que els republicans decideixin trencar el pacte, als republicans se'ls obren majories alternatives amb diverses combinacions entre PDeCAT, la CUP i Demòcrates.