Els dos detinguts durant el Primer de Maig declararan dilluns davant el jutge

Lluís Salsamora i Èric Montero estan acusats d'atemptat a l'autoritat en una manifestació que va ser eapecialment tranquil·la fins al final | La plataforma del Dia del Treball convoca una concentració als jutats

Èric Montero, en primer pla, i Lluís Salsamora, darrere, a la sortida de comissaria
Èric Montero, en primer pla, i Lluís Salsamora, darrere, a la sortida de comissaria | Pere Fontanals
22 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:01h
Aquest dilluns a les 11 del matí, la plataforma organitzadora de la manifestació del Primer de Maig ha convocat una concentració davant dels jutjats per donar suport a Lluís Salsamora i Èric Montero, els dos activistes detinguts sota l'acusació d'atemptat a l'autoritat que han de declarar davant el jutge,

Lluís Salsamora, de 46 anys, i Èric Montero, de 23, van restar detinguts durant cinc hores el passat 1 de maig després que fossin detinguts pels Mossos d'Esquadra durant la manifestació del dia del treball que es va convocar a Manresa. Davant la comissaria de la policia catalana, una setantena de persones els van esperar durant tot el temps que van estar detinguts. En alguns moments de la concentració, els manifestants van tallar el carrer. Un fort desplegament policial va vetllar per evitar nous incidents i regular el trànsit.

Una manifestació tranquil·la

Els incidents de la manifestació es van produir gairebé al final del recorregut, després que el trajecte es fes amb total tranquil·litat, a diferència d'alguna de les últimes convocatòries. Només a l'edifici dels sindicats hi va haver una mica d'estira i arronsa amb la policia quan els manifestants van voler penjar una pancarta contra CCOO i UGT. Tot i així, durant tot el recorregut els Mossos d'Esquadra van fer una operació d'encapsulament.



A l'arribar al carrer del Born, però, la important presència policial va provocar que augmentés el contacte entre agents i manifestants per l'estretor del carrer, que va provocar que s'encengués l'espurna que va continuar amb cops de porra per part dels Mossos, i amb les dues detencions. Segons van argumentar els Mossos d'Esquadra, un dels manifestants va ser detingut per colpejar amb la bandera un agent, i l'altre per intentar evitar la detenció. Com a resultat de l'actuació, segons els Mossos, cinc agents van resultar ferits. Segons alguns dels manifestants, l'incident va tenir l'origen en unes empentes que van tenir lloc pel poc estai de la via.