L'ICL Manresa visita una de les sorpreses agradables de la LEB

L'Araberri va entrar enlloc del Betis però ha sumat ja tres victòries

Jordi Trias és cabdal per a l'ICL Manresa
Jordi Trias és cabdal per a l'ICL Manresa | FEB
20 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 18:47h
Segon desplaçament consecutiu per a l'ICL Manresa. L'equip bagenc es desplaça a Vitòria per enfrontar-se a l'Araberri (diumenge, 18:00). Els bascos són una de les agradables sorpreses de la LEB Or i han sumat tres victòries en quatre jornades. Els manresans visiten novament una ciutat on estan acostumats a anar. El què canvia és l'escenari. Enlloc del Buesa Arena aniran a Mendizorotza.

Només Ashley Hamilton té petits problemes físics

Aleix Duran podrà comptar amb tota la plantilla per desplaçar-se a Vitòria. Ashley Hamilton es va fer una petita capsulitis a la darrera jornada a Palència i ha estat regulat durant la setmana. El britànic no ha fet tots els exercicis amb els seus companys. Sense estar al cent per cent podrà jugar al costat de l'equip. En principi, cap jove del vinculat s'afegirà a la convocatòria. 

Sense confiança envers el rival

El tècnic de l'ICL Manresa ha advertit els seus jugadors de la trampa que pot significar el duel contra l'Araberri. Primer el calendari preveia un partit contra el Betis. Després, una jornada de descans. I finalment, hi haurà enfrontament contra uns vitorians que van fer una plantilla a corre-cuita. Això podria provocar el parany de pensar que la jornada és fàcil. Duran demana als seus jugadors que no hi caiguin si volen ser "un equip consistent a la lliga". 


Controlar el ritme serà clau per aconseguir la victòria

ICL Manresa i Araberri tenen en comú que els agrada córrer. El ritme, per tant, serà un element clau per decantar la balança. L'entrenador manresà vol caure en precipitacions. "Si et fan una cistella no has d'anar ràpid a contrarestar-la per demostrar que pots fer bàsquet. Pots fallar i els poden córrer i fer-te'n una altra. Nosaltres hem d'intentar córrer com fer sempre però quan el partit es descontroli hem de saber jugar amb el rigor que vam fer a Palència", explica Duran.

Alternatives a possible marcatges especials sobre Jordi Trias

Tothom recorda encara el partidàs de Jordi Trias a Palència (20 punts, 18 rebots, 38 de valoració i MVP de la jornada). La possibilitat que el gironí rebi marcatges especials existeix. Malgrat tot, Duran no està preocupat i assegura que "el què potser fa millor el Jordi és passar la pilota. Una de les coses que més treballem és com es col·loca la resta quan ell té la pilota. No li preocupa gens no anotar. La seva principal preocupació és la passada. A Palència va decidir en l'u contra u. Però hem de trobar bones línies per al dia que això no sigui possible".

L'Araberri, el darrer equip en arribar a la categoria però amb el mateix balanç

L'Araberri va ocupar el lloc que va deixar el Betis, repesctat per l'ACB via jutjats. Els bascos van fer l'equip amb un mes i pràcticament no han fet pretemporada. Això no els ha impedit fer un joc atractiu i competir contra tothom. Sumen tres triomfs els mateixos que l'ICL Manresa. Duran no es sorprèn de tan bon rendiment un cop "els he vist jugar". Es tracta d'un equip que té clars els seus rols i sap jugar ordenat. El quintet tipus dels bascos el formen el base Alen Wintering, el tirador John Andrew Dee, l'aler Kedar Edwards i els pivots Federico Uclés i Martín Buesa. Aquesta setmana, han donat d'alta Adam Pechacek tot i que la seva intervenció no és segura. 
Arxivat a