Producció de vi a peu de vinya al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Dissabte tindrà lloc una visita a la vinya i la tina recuperada del Mas Arboset

Redacció
20 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:38h
Amb motiu de la IX Trobada d'estudis per a la preservació del patrimoni de la pedra seca que se celebra des d'aquest divendres i fins diumenge a les valls del Montcau, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obacal, aquest dissabte a les 12 del migdia, tindrà lloc una visita a la vinya i la tina recuperada del Mas Arboset, situada al municipi del Pont de Vilomara i Rocafort.

En aquesta visita es podran veure les tines en plena activitat de producció del vi de l'anyada 2017, i es comptarà amb les explicacions de Valentí Roqueta i Miquel Palau, president i director tècnic de de Roqueta Origen, que presentaran el projecte de Mas Arboset i el Vi de tina, que recupera les tècniques de vinificació ancestrals en una tina de pedra seca.

Presentació del Pla director de les Tines a peu de vinya de les valls del Montcau

L'acte inaugural del trobada tindrà lloc aquest divendres a les 19 h, al Centre Cívic de Rocafort, en el que hi participarà el diputat adjunt d'Espais Naturals, Jesús Calderer, juntament amb l'alcalde dl Pont de Vilomara i Rocafort, Cecílio Rodríguez.

En l'acte de cloenda, que tindrà lloc diumenge a partir de les 13.15 h al Centre Cívic de Talamanca, es presentarà el Pla director de les Tines a peu de vinya de les valls del Montcau així com el el llibre de comunicacions de la IX Trobada d'Estudis.

En aquest acte hi intervindran el diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent, el diputat de Cultura, Juanjo Puigcorbé, l'alcalde de Talamanca, Josep Tarín, i la presidenta de l'Associació per la pedra seca i l'arquitectura tradicional, Montserrat Moya.