La Fira d'ONGD s'anul·la per la coincidència amb la manifestació de Barcelona

Es manté el taller de mediació de conflictes i construcció de pau del matí, i alguns dels actes de la fira s'intentaran reprogramar en altres dates

Redacció
20 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:14h
La Fira d'ONGD prevista per a dissabte a la tarda a Sant Domènec queda anul·lada a causa de la coincidència amb la mobilització a Barcelona, convocada per un conjunt d'entitats agrupades en la Taula per la Democràcia, per demanar la llibertat dels presidents d'Òmnium Cultural i ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Es dóna el cas que alguns dels convidats i protagonistes dels diversos actes programats per a la tarda havien comunicat el seu interès per assistir a la manifestació, bé per donar suport o perquè formen part de l'organització de l'acte de Barcelona.  Davant aquesta situació,  l'Ajuntament ha decidit finalment anul·lar la fira, i mirar de programar alguns dels actes per altres dates, que es comunicaran properament.

Amb el lema Rebel·la't per la pau, el Consell Municipal de Solidaritat i l'Ajuntament de Manresa, amb la participació indispensable de les ONGD,s i el suport de la Diputació de Barcelona, havien organitzat la Manresa Solidària, que té com a acte central la fira que finalment s'anul·la. La campanya arribava a la 23a edició i com cada tardor té l'objectiu de conscienciar i sensibilitzar que és un possible un món millor i més just.

Sí que es manté l'activitat de demà al matí, de 10.30 a 13.00 h a la Casa Flors Sirera, el taller teòric i pràctic Conflictes i construcció de pau a diferents nivells: com harmonitzar de dins enfora?, a càrrec de l'expert en mediació: Jordi Palou Loverdos, mediador i consultor nacional i internacional en resolució de conflictes. A l'acte ja s'hi ha inscrit una quarantena de persones. Jordi Palou Loverdos té una llarga trajectòria en la defensa dels drets humans. Ha estat pioner de la justícia universal i impulsor de diferents iniciatives per a facilitar el diàleg en conflictes nacionals i internacionals.

L'organització lamenta les molèsties que pugui causar l'ajornament, però considera que és una decisió justificada atesa la situació general en què es troba el país. També vol agrair la comprensió del Consell Municipal de Solidaritat davant aquesta situació excepcional i valorar el treball previ que han realitzat les diferents entitats perquè la fira estigués a punt el dissabte.