Vint-i-quatre colles geganteres, a la XX Trobada Comarcal Bages-Berguedà

Se celebrarà aquest dissabte a Sant Joan de Vilatorrada a partir de les 5 de la tarda

Redacció
19 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:34h
El proper dissabte 21 d'octubre Sant Joan de Vilatorrada acollirà la XX Trobada Comarcal de colles geganteres del Bages-Berguedà, sota l'organització de la colla gegantera d'aquesta població del Bages, que enguany commemora el 35è aniversari dels seus gegants Joanet i Roser.

La colla de Sant Joan ja fa mesos que ho estant organitzant i dissabte agafarà el relleu a la colla gegantera de Callús, que haurà estat tot un any portant les bandes.  Enguany s'espera la participació de vint-i-quatre colles geganteres, destacant la presència d'en Treball i Na Cultura, els gegants de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

A les 5 de la tarda tindrà lloc la plantada, a l'Avinguda torrent del Canigó (al costat del Cap). A les 6 començarà la cercavila, que arribarà a la plaça Major a 1/4 de 8 de la tarda. Un cop hagin entrat totes les colles a la Plaça, començaran els actes de protocol que consistiran en el Ball de Gegants de Callús, Canvi de Bandes, Ball de Gegants de Sant Joan de Vilatorrada, Ball Nou, dels Gegants de l'Agrupació, Parlaments i Nocturn Blau.

Les colles participants son l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, Ametlla de Merola, Artés, Avinyó, Balsareny, Balsareny- Els k més sonen, Calders, Callús, Cardona, Fonollosa, Gironella, Manresa, Manresa- Poble Nou, Manresa- Xup, Moià, Montmajor, el Pont de Vilomara, Puig-reig, Sant Feliu Sasserra, Sant Fruitós de Bages, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor, Súria- Poble Vell i Sant Joan de Vilatorrada.