El CDR convoca una cassolada dijous a les 12h a Sant Domènec si l'Estat aplica el 155

El Comitè en Defensa del Referèndum estarà pendent de convocar a primera hora del matí

Redacció
18 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 20:28h
El Comitè en Defensa del Referèndum restarà pendent durant el matí de dijous de si l'Estat aplica l'article 155 de la Constitució contra Catalunya per convocar a les 12 del migdia a la plaça Sant Domènec amb estris que facin soroll a mode de les populars cassolades que es porten a terme les darreres setmanes a la nit.

Aquest dijous a les 10 del matí venç el termini perquè el president de la Generalitat respongui l'exigència de Mariano Rajoy de fer marxa enrere en la declaració d'independència que, malgrat, el passat dia 10 d'octubre no va estar formulada com assenyala la llei de Transitorietat, el govern espanyol entén que sí que ha estat declarada. De fet, l'Estat li va demanar a Puigdemont que confirmés per escrit si l'havia declarada o no, i davant la resposta ambigua del president li va demanar que tornés a la legalitat abans d'aquest dijous.

El govern de l'Estat iniciarà el procediment per aplicar l'article 155 de la Constitució que preveu la intervenció de l'autonomia. No serà fins que no ho aprovi el Senat que no serà efectiva, oficialment.