L'espectacle de música i paraula Ressons envolta l'espai patrimonial de les Guixeres

D'esquerra a dreta, Marialba Esquius, Josep Peramiquel i Albert Fàbrega, durant el Ressons
D'esquerra a dreta, Marialba Esquius, Josep Peramiquel i Albert Fàbrega, durant el Ressons | AjSú
Redacció
18 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:32h
L'Espai Patrimonial de les Guixeres a Súria va acollir la 5a edició de l'espectacle Ressons, amb lectures de textos i interpretacions musicals centrades en el món de l'aigua. L'acte va aplegar prop d'una vuitantena de persones i també va servir per presentar els darrers treballs del col·lectiu Els Jubilats de les Guixeres per a la recuperació i preservació d'aquest entorn.

Aquesta 5a edició de Ressons va tenir lloc a la pedrera 1 de les Guixeres, un entorn que en els darrers mesos ha estat objecte de l'activitat d'aquest col·lectiu, format per persones voluntàries de la vila.

Com en anys anteriors, les lectures i les interpretacions musicals van ser a càrrec de l'actriu Marialba Esquius i dels músics Lluís Macià i Jaume Noguera, respectivament. L'estudiós Albert Fàbrega, membre d'Els Jubilats de les Guixeres, va fer la presentació dels textos escollits.

En la benvinguda de l'acte, a càrrec de Josep Peramiquel, es va destacar l'activitat de l'esmentat col·lectiu per "posar en valor" el llegat patrimonial de les Guixeres. Després del recital va tenir lloc un tast d'aiguardent, figues i prunes seques per als assistents.

Entre les persones assistents es trobava l'alcalde Josep Maria Canudas i diferents regidors de la corporació municipal.

Aquesta nova edició de Ressons ha estat dedicada al món de l'aigua per tal de destacar la importància d'aquest element en l'entorn natural i en la configuració del paisatge. En edicions anteriors, els temes centrals de Ressons han estat el 80è aniversari de la guerra civil, l'impacte social de la industrialització, la cultura medieval i la vida rural.

L'espectacle Ressons és organitzat pel col·lectiu Els Jubilats de les Guixeres, amb el suport de l'Ajuntament de Súria, el Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central, la Diputació de Barcelona i la família propietària dels terrenys.
Arxivat a