Contes infantils i cinefòrum, pròximes propostes de les «Escopíndoles»

Divendres hi ha programada la primera narració de contes del trimestre, i el 4 de novembre la projecció cinematogràfica "El rei i l'ocell"

Redacció
18 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:22h
Es reprèn per segon curs consecutiu la programació cultural estable i gratuïta al Casal de les Escodines impulsada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manresa. Les Escopindoles, en forma de píndoles culturals, oferiran noves sessions mensuals de narració de contes per a infants i un cinefòrum trimestral per a públic familiar.

Mil i un contes per a infants, el tercer divendres de cada més, a les 18.15h

Les sessions de narracions de contes Mil i un contes, basats fins ara en les adaptacions per a infants del llibre de les Mil i una nits i altres històries de la cultura àrab, canvien a partir del mes d'octubre i seran històries que permetran viatjar als infants pels cinc continents.  

Es duran a terme el tercer divendres de cada mes, a les 18.15 h, és a dir, hi haurà sessions aquest divendres 20 d'octubre, el 17 de novembre (on s'explicarà un relat en relació amb la protecció i cura dels infants de països afectats per conflictes armats, en el marc de la Setmana dels Drets dels Infants), i el 15 de desembre.

A les hores del conte, recomanades per a infants d'entre 5 i 9 anys, s'aconsella que els menuts vagin acompanyats d'una persona adulta. Tenen una durada entre 30 i de 40 minuts i estan narrats i interpretats per l'animadora sociocultural, Montse Morera.

Cal recollir l'entrada gratuïta, a partir d'una setmana abans al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50), de dilluns a divendres, matins de 10 a 14 h i tardes de 16 a 21 h i els dissabtes, de 16 a 20 h.

Cinefòrum familiar, el dissabte 4 de novembre a les 18h

Els cinefòrums són projeccions de cinema no comercial pensades, cada trimestre per franges d'edat diferents (a partir de 4, 6 i 8 anys).

La popera projecció El rei i l'ocell (França, 1980) és tracta d'una pel·lícula d'animació, basada en un conte de Hans Christian Andersen (1845) revisat el 1979 per Jacques Pévert (poeta i guionista) i Paul Grimault (dibuixant), els quals desplaçaren el centre de gravetat de la història: els herois, la pastora i l'escura –xemeneies, són només un instrument de la veritable estrella del film, l'ocell.

El film, una joia del cinema d'animació, denuncia la brutalitat i l'orgull amb humor i tendresa. És una faula antiautoritària i el seu missatge és la defensa dels oprimits contra la tirania, mitjançant un relat impregnat d'idees de llibertat. És una meravella tots els sentits: els dibuixos, l'harmonia dels colors, la ironia dels diàlegs i  la música.

La durada de la filmació és de 87 minuts i es projecta en català i subtitulada en català per a infants amb problemes auditius. 

Caldrà recollir l'entrada gratuïta a partir d'una setmana abans al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50. Tel. 938725454; horaris: laborables de 10 a 14 h i de 16 a 21 h i dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 20 h).

L'objectiu d'Escopíndoles és consolidar hàbits, periodicitat i públics. Des de l'inici del cicle assisteixen a les hores del contes una mitjana de 20 infants i acompanyants; i pel que fa als cinefòrums la mitjana és de 40 infants i acompanyants.

Aquesta programació s'ha gestat amb la col·laboració d'algunes de les entitats ubicades al Casal de les Escodines (Associació de Veïns i Veïnes del barri de les Escodines i Associació Cultural Islàmica). Les projeccions cinematogràfiques formen part de Petit Cine Club (Ajuntament de Manresa, Cineclub Manresa i Imagina´t).