Dissabte engega «La Tardor a Món Sant Benet» amb l'estrena del «Pa amb vi i sucre»

Es tracta d'una visita familiar plena d'enigmes i misteris | I al seguent cap de setmana, torna el Mercat de Tots Sants

Tornen les visites guiades de tardor a Món Sant Benet
Tornen les visites guiades de tardor a Món Sant Benet | MSB
Redacció
17 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 14:52h
Món Sant Benet arrenca aquest dissabte una nova visita familiar plena d'enigmes i misteris. Sota el títol Pa amb vi i sucre, el recorregut, pensat per a petits i grans, repassa els mil anys d'història del monestir de Sant Benet i permet descobrir la seva màgia des d'una nova perspectiva: amb els cinc sentits. Partint de les històries i llegendes que han anat teixint el passat del monestir, el recorregut posarà l'accent en les olors, el gust i el tacte.

Pa amb vi i sucre és la gran novetat de La Tardor a Món Sant Benet. En total s'han programat sis sessions que es duran a terme sempre en dissabte. Seran a les 6 de la tarda, entre el 21 d'octubre i el 2 de desembre, i inclouran un petit tast.

La nova visita familiar al monestir donarà el tret de sortida a “La Tardor a Món Sant Benet”. L'equipament ha programat sis setmanes d'activitats especials vinculades a aquesta estació de l'any.

Sisè Mercat de Tots Sants

A banda de la visita especial, l'altre plat fort serà el Mercat de Tots Sants. El certamen se celebrarà el cap de setmana del 28 i 29 d'octubre, coincidint amb la festivitat de Tots Sants. Comptarà amb una quarantena de paradistes, que ompliran la plaça amb productes gastronòmics de proximitat i/o temporada, i artesans. A més, hi haurà degustacions gastronòmiques

Una àmplia demostració d'oficis artesans, espectacles i tallers per als més petits completarà l'oferta del cap de setmana. El mercat se celebrarà dissabte de 10 del matí a 8 del vespre i diumenge fins a les 7 de la tarda.

Del cartell de La Tardor a Món Sant Benet també destaca l'aposta gastronòmica pels productes de temporada que es plasmarà a la carta dels tres restaurants de l'equipament durant les sis setmanes de la campanya. A més, La Fonda, ubicat a l'edifici de La Fàbrica, ha previst un menú especial vinculat amb aquesta estació que es podrà degustar fins al 2 de desembre.

Acostar la cuina als més petits

En paral·lel, entre el 21 d'octubre i el 2 de desembre, Món Sant Benet acollirà cada cap de setmana dos tallers familiars especials de cuina. Les sessions, adreçades a infants de cinc a 14 anys, permetran aprendre a elaborar receptes amb productes de temporada -des de les castanyes a les figues seques-, descobrir com era la cuina de l'edat Mitjana i les receptes tradicionals de casa nostra.