El Kursaal acull avui una jornada per conscienciar la població de la importància del voluntariat

Es tracta d'una iniciativa sorgida del programa Invulnerables i de la FUB, amb el suport de l'Obra Social "la Caixa"

Redacció
16 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 9:30h
Imatge d'una voluntària de Càritas Manresa
Imatge d'una voluntària de Càritas Manresa | Mar Martí
Avui dilluns, 16 d'octubre, el teatre Kursaal de Manresa està sent l'escenari de la I Jornada de Voluntariat, una iniciativa sorgida del programa Invulnerables i de la FUB, amb el suport de l'Obra Social "la Caixa".

L'acte pretén donar a conèixer a la població les diverses iniciatives solidàries que s'estan duent a terme a la ciutat en favor de la igualtat. Així mateix, busca transmetre als assistents la importància que té el voluntariat en totes aquestes iniciatives, així com també la transcendència del seu impacte transformador en la vida de les persones i la societat.

Formar part d'un grup de voluntariat implica compromís, i és aquesta implicació la que moltes vegades dona, a les entitats socials, un punt diferencial sobre la resta.

La jornada ha començat a dos quarts de nou del matí amb la recollida d'acreditacions per part dels assistents. A les nou, el mag Paco González ha ofert un espectacle d'il·lusionisme centrat en els valors. De fet, González serà l'encarregat d'amenitzar l'acte, duent a terme diversos trucs entre ponència i ponència.

La primera persona que parlarà serà Sor Lucia Caram, en nom d'Invulnerables, que incidirà en el compromís transformador del voluntariat. Després d'ella, a dos quarts d'onze del matí, serà el torn de l'esportista, emprenedor i escriptor Albert Bosch que, a banda d'haver conquerit les muntanyes més altes del món i d'haver participat al Dakar en un cotxe cent per cent elèctric, va creuar l'Antàrtida des del mar fins al Pol Sud, caminant i sense assistència. Bosch glossarà la xerrada Donar-ho tot: esforç i compromís.

Després d'una petita pausa la jornada es reprendrà amb la intervenció d'Òscar Camps, premi Català de l'Any 2015 per la seva implicació en el conflicte dels refugiats a través de l'ONG Proactiva Open Arms, destinada al salvament de vides humanes al mar. Camps parlarà de la seva experiència personal.
Finalment hi haurà una taula rodona on les diverses entitats socials de Manresa posaran sobre la taula les propostes concretes i específiques de voluntariat que es necessita a la ciutat. Hi seran presents Càritas, Ampans, Invulnerables, Creu Roja, la Fundació Rosa Oriol i voluntaris de l'Obra Social "la Caixa".

L'acte clourà de la mateixa manera que ha començat: amb màgia.

Una jornada destinada a tothom i, especialment, als joves

En aquesta jornada s'ha convidat a alumnes de batxillerat dels diferents Instituts de la ciutat, alumnes de graus superiors, així com estudiants de les universitats de Manresa i gent de diversos àmbits que tingui ganes de fer alguna cosa per a les persones amb més dificultats.