El Cd'E Manresa perd contra el Farners i perd la possibilitat de situar-se líder (0-1)

El Cd'E Manresa perd contra el líder Farners
El Cd'E Manresa perd contra el líder Farners | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
16 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 8:13h
Després de dues victòries consecutives i dels resultats que es van donar a la jornada, el Manresa tenia l'oportunitat de col·locar-se líder si guanyava el Farners, precisament l'equip que manava a la classificació. Però després d'un partit en que van guanyar clarament les defenses a les davanteres i que s'albirava que acabaria en empat sense gols, el Manresa sembla que, com ha succeït en altres ocasions als darrers temps, va patir de mal d'altura. El Farners, en una acció aïllada a pilota parada a manca d'onze minuts pel final, deixava bocabadats als aficionats locals i sense poder veure el seu equip vestit de líder. Per naps o per cols, però ja han volat sis punts d'un estadi que, hores d'ara, sembla el pitjor aliat del conjunt manresà. I, curiosament, els sis punts han volat cap a la mateixa comarca, La Selva, després que l'anterior derrota fos davant el Lloret i per idèntic resultat.

La primera part va tenir poca història, més enllà d'un tebi domini selvatà i d'una triple ocasió (que no és poc!) a la porteria manresana als 14'. Va ser un gran ensurt que va començar Muniesa amb un xut franc que Luque salvava amb els peus; el refús l'agafava Bader i Agus evitava el gol sota pals; el posterior refús anava novament a peus de Bader qui, pràcticament a porta buida, estavellava la pilota al travesser. La resta de minuts van anar passant sense pena ni gloria i sense que els porters es taquessin la camiseta. Com apuntàvem anteriorment, el líder va desprendre un xic més de sensacions positives que un Manresa que no trobava el seu lloc al camp. I així fins el descans.

A la represa el Manresa li va donar la volta a la situació i va tenir més possessió de pilota que el seu rival. No obstant, el Farners seguia mostrant-se infranquejable. A més, la primera ocasió de perill es va viure al gol sud de l'estadi, a la porteria defensada per Luque. Va ser arran d'un xut de Riki Solà molt ajustat al pal que el porter blanc-i-vermell va poder refusar amb els peus (50'). La primera ocasió amb cara i ulls pel Manresa es va produir en un servei de cantonada que va llançar Marçal Lladó, que Manel Sala va enverinar amb una pentinada al segon pal i que Blanquera salvava sota pals amb una gran intervenció (76'). Poc bagatge ofensiu pel Manresa, però les sensacions que desprenia l'equip de Jose Solivelles eren més positives que les del seu rival.

Però poc després de l'acció comentada anteriorment arribaria la galleda d'aigua freda per l'equip manresà. Falta a la zona de tres quarts, penjada a l'olla, refús en curt de la defensa local i la pilota que acaba a peus de Toni Rosell, qui entre un bosc de cames afusella la porteria de Luque (79'). Un altre cop el Manresa rebia un gol a pilota parada, fent estèril la sobrietat defensiva que mostra l'equip en altres situacions del joc. La resposta manresana per evitar, al menys, la derrota, la va tenir els seus peus Manel Sala. Dos xuts creuats des de dins de l'àrea (82' i 83') que van sortir per la línia de fons passant a escassos centímetres de la porteria de Blanquera podien haver evitat el que va certificar l'àrbitre amb el xiulet final: la segona derrota al Congost. I el liderat que va passar per davant dels nassos sense poder-lo ni tan sols acaronar.

Fitxa tècnica

Centre d'Esports Manresa

Luque
Jhony
Solernou
Agus (Javi López, 82')
Moha
Florent
Chipi (Marçal Lladó, 62')
Bernat
Manel Sala
Sergi Soler (Biel Rodríguez, 77')
Brian (Albert López, 62')

Centre d'Esports Farners

Blanquera
Adrià Salas
Muniesa
Fajardo
Toni Rosell
Riki Solà (José Martínez, 63')
Bader (Da Costa, 82')
Joel Salas (Carlos Gómez, 91')
Robert Negre
Gerard Gómez
Óscar Parcet

Gol

0-1 (79'), Toni Rosell

Àrbitre

Sr. David Monge González, de la delegació de les Terres de l'Ebre. Va estar auxiliat per Xavier Delgado Mesa i Outman Senhaji.

Targetes

Agus
Solernou
//
Riki Solà
Bader

Camp

Estadi del Congost, 175 espectadors.