Bon paper dels escaquistes de la Joviat al Campionat de Catalunya per equips

Escaquistes de la Joviat desplaçats a la Pineda
Escaquistes de la Joviat desplaçats a la Pineda | Arxiu particular
Redacció
15 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 22:01h
Els dies 12, 13 i 14 d'octubre es va celebrar a l'Hotel Palas de La Pineda (Vila Seca) el campionat de Catalunya d'escacs per equips d'edats 2017.

L'escola Joviat hi va participar amb els equips sub-8 (Roger Álvarez, Edgar Vázquez, Oriol Pelegrin i Marçal Pons) que va finalitzar en una brillant segona posició, i el sub-10 (Dan Clotet, Arnau Pons i Èric Iborra), que amb només tres jugadors no van poder passar de la setzena posició (de 21 participants). En totes dues categories es van disputar sis rondes.

L'equip sub-8 va ser la sorpresa del campionat, guanyant 5 dels 6 “matx” que van disputar i sumant 12 punts. Només la dura derrota (0-3) que van patir a mans del Montornès els va privar del primer lloc de la classificació. Els tres integrants de l'equip van aconseguir 4 victòries cadascun i van imposar-se a la Paretana, el Colón Sabadell, el Vilafranca, el Cerdanyola i l'Alt Empordà. Només un punt els va separar del campió Tres Peons.

L'equip sub-10 sortia amb poques possibilitats, doncs només comptava amb tres dels quatre jugadors necessaris. Tot i així van sumar una victòria, un empat i tres derrotes, a més d'un “bye” forçat pel nombre imparell d'equips participants. Individualment, Dan Clotet va aconseguir cinc punts en cinc partides jugades, l'Èric Iborra va sumar dos punts en la seva estrena en un campionat i Arnau Pons va aportar un punt.