L'ICL Manresa guanya un duel de titans al Palència (72-76)

Jordi Trias lidera un equip on també sumen Álvaro Muñoz, Gabriel Lundberg i Ashley Hamilton

Els jugadors de l'ICL Manresa celebren la victòria en una imatge d'arxiu
Els jugadors de l'ICL Manresa celebren la victòria en una imatge d'arxiu | FEB
15 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 21:26h
Primer triomf del curs fora de casa. L'ICL Manresa segueix tastant les dificultats de guanyar en pista contrària. En un partit de discreta anotació de Noah Allen, Jordi Trias ha exercit com a líder en una categoria on ha de marcar les diferències. Els 20 punts i 38 de valoració li donen l'honorífic premi d'MVP de la jornada. Al costat hi ha trobat Álvaro Muñoz, Ashley Hamilton i Gabriel Iffe Lundberg. El partit s'ha traslladat a la població de Villamuriel de Cerrato per culpa de les obres que es fan al pavelló del Chocolates Trapa Palència.

Lluís Costa, Gabriel Iffe Lundberg, Álvaro Muñoz, Ashley Hamilton i Jordi Trias han format el quintet de sortida de l'ICL Manresa. Per al Chocolates Trapa Palència han sortit Jason Calliste, Sergi Pino, Alexander Pressley, Urko Otegui i Lamont Barnes. El vespre ha començat equilibrat. Otegui inaugurava el marcador. Al següent atac, Muñoz empatava. Poc després, el mateix jugador era castigat amb una d'aquelles antiesportives que tant es xiulen aquest inici de temporada. L'equilibri era constant. Per part manresana, l'anotació es focalitzava en Hamilton. El britànic ha sumat nou punts als primers cinc minuts. La rèplica per als locals l'aportava Otegui, que n'havia sumat vuit. L'ala-pivot basc ha liderat un parcial de 7-0 que feia que el resultat passés del 9-12 a 16-12 (minut 7). Els manresans no s'han deixat intimidar ni per la dinàmica de joc ni del soroll que hi havia al pavelló. No era ple del tot però els aficionats que s'hi han desplaçat cridaven de debò. Un triple de Muñoz empatava a 21 poc abans d'acabar els primers deu minuts. Una nova mala defensa permetia que Enric Garrido posés els seus per endavant a l'acabar el primer quart (23-21). L'ICL Manresa semblava sense idees. Als manresans els costava anotar. L'únic recurs que sumava en atac era el llançament de tres. Primer Hamilton i després Jou mantenien el seu equip dins el partit. Duran, però, no ho veia clar i decidia reunir-se amb els seus homes. Dominaven els locals 33-27 (minut 14). Les noves instruccions han propiciat un parcial de 0-5. Hamilton era a la banqueta amb dues faltes. Barnes, amb tres, i Otegui, amb dues, eren els jugadors carregats pel Chocolates Trapa Palència. Prado responia amb la mateixa moneda. Trias ha assumit galons. El gironí ha sumat set punts seguits. Sort n'ha tingut l'ICL Manresa. Els palentins aconseguien diversos 2+1 i mostraven més gana en el rebot i la pressió. L'ofici dels bagencs ha aconseguit que la diferència al descans fos mínima (44-42, descans).

Tornant dels vestidors, l'ICL Manresa ha pogut córrer, tal com li agrada al seu entrenador. En un obrir i tancar d'ulls, els bagencs s'han avançat amb Trias i Muñoz com a destacats. A més, hi havia altres bones notícies. Otegui cometia la seva tercera personal i Barnes, l'únic que sumava pels locals, la quarta. Al cantó manresà, Hamilton en duia tres. El devenir del joc afavoria l'ICL Manresa però sense obrir encara un forat rellevant. Un triple de Carlos Toledo empatava (53-53, minut 25). El rebot defensiu era un punt feble i oferia al Chocolates Trapa Palència segones oportunitats. Els locals han capgirat uns instants el marcador. Però qui manava a manca dels darrers deu minuts era el quadre manresà (62-63). Els dos equips estaven desencertats al quart definitiu. L'ICL Manresa semblava tenir-ho més controlat. Fins que un triple de Nikola Cvetinovic feia aixecar el pavelló. Grimau i Presley situaven un inquietant 70-67 quan quedaven sis minuts. Trias ha estat novament el bastió necessari per aixecar una situació complexa. Sense oblidar un transcendental triple de Lundberg. Amb 72-75, els manresans han pogut sentenciar. L'errada en el tir ha concedit la darrera opció al Chocolate Trapa Palència. Presley ha fallat, el rebot ha estat per a l'ICL Manresa i Lundberg ha anotat el segon tir lliure. No hi ha hagut temps per a res. 72-76 i victòria lluny de casa. La primera a la LEB Or.

L'ICL Manresa es situa segon de la LEB Or amb tres victòries, només superat per l'invicte Melilla. La setmana que ve, els d'Aleix Duran es desplacen a Vitòria per jugar contra el Sánez Horeca Araberri. Serà a partir de les sis de la tarda del proper diumenge.