Cardona viu un intens cap de setmana musical amb el prestigiós Orfeón Calagurritano

Membres de l'Orfeón Calagurritano i de la Coral Cardonina
Membres de l'Orfeón Calagurritano i de la Coral Cardonina | CCardonina
Redacció
15 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 21:01h
Aquest cap de setmana, el prestigiós Orfeón Calagurritano va visitar la vila ducal per a participar en la cinquena edició del certamen musical Cardona Canta i en la celebració de la festivitat dels Sants Màrtirs Celdoni i Ermenter, patrons de Cardona i Calahorra. 

Després de visitar la històrica fortalesa i la muntanya de sal, la nit del dissabte, els cantaires calagurritans van protagonitzar la primera part del concert de germanor Cardona Canta, on van desglossar un intens i variat repertori que va comprendre des de cants tradicionals irlandesos i mexicans fins a cançons d'autor com Rosana i Serrat, tots ells pulcrament entonats sota la direcció de Eduardo Peña. La segona part del concert va comptar amb el conjunt d'havaneres local Salabror de mar, el qual va oferir tres entranyables peces del seu repertori mariner. La coral La Fònica, del municipi veí de Freixinet, va ficar-se també el públic cardoní a la butxaca amb quatre emotives cançons interpretades amb delicadesa i grans dosis d'entusiasme. L'entitat amfitriona, la Coral Cardonina, va cloure el concert amb quatre peces cantades amb gran vigor i apassionament. L'auditori va sumar-se als quatre cors en el cant final dels goigs dels Sants Màrtirs cardonins. 

Diumenge al migdia, la coral de Cardona i l'orfeó riojà van solemnitzar musicalment l'ofici en honor als patrons cardonins, oficiat per Mn. Carles Pubill i Mn. Antoni Guixé. Els feligresos que omplien la nau gòtica de l'església de Sant Miquel van poder fruir de l'esplendor dels cants de la setantena de cantaires que omplien el cor de l'altar, acompanyats a l'orgue per Francina Ribas i al piano per Ángela Irisarri. Després de venerar les relíquies dels sants, les autoritats municipals van fer una recepció oficial al cor calagurrità a la Sala de Plens del consistori cardoní. El festeig musical va concloure amb un dinar de germanor celebrat a l'acreditat Restaurant La Bauma de la cèntrica plaça de la Fira, on no van faltar-hi nombrosos cants entre plat i plat.
Arxivat a