L'ICAM assessorarà els afectats que vulguin denunciar la violència policial de l'1-O

El proper dimarts participarà en una reunió informativa a Sant Joan de Vilatorrada | Ha arribat amb acorts amb els quatre ajuntaments afectats: Sant Joan, Fonollosa, Callús i Castellgalí

VÍDEO La Guàrdia Civil fa fora una advocada que assessorava els concentrats a Fonollosa
VÍDEO La Guàrdia Civil fa fora una advocada que assessorava els concentrats a Fonollosa | ICAM
Redacció
13 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 18:46h

L'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Manresa (ICAM) oferirà conjuntament amb els Ajuntaments de Sant Joan de Vilatorrada, Fonollosa, Callús i Castellgalí un servei gratuït d'assessorament per a tots aquells veïns i veïnes que vulguin emprendre accions legals o penals per les càrregues policials dutes a terme el passat 1 d'octubre als municipis durant la celebració del referèndum d'autodeterminació convocat per la Generalitat de Catalunya.

Sant Joan, Fonollosa, Callús i Castellgalí van ser els punts del Bages on van actuar els cossos policials espanyols i on es van registrar persones que van requerir d'atenció mèdica i sanitària de diferent índole i nombrosos i importants desperfectes i destrosses en equipaments municipals. 

Per tot plegat, dimarts 17 d'octubre la sala de plens de l'Ajuntament acollirà a partir de les 20 h. una reunió informativa oberta a tots els ciutadans. Durant la sessió, membres de l'ICAM atendran les diferents peticions, dubtes i consultes dels assistents sobre els procediments i com poder actuar a l'hora de presentar denúncies contra aquells membres dels cossos policials de l'Estat espanyol que van dur a terme actuacions que poden ser constitutives d'un delicte i/o negligència. A més, s'oferirà informació detallada i es presentarà públicament el servei d'assessorament. 

Gil Ariso, alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, posa en valor que l'ICAM s'hagi dirigit al consistori per oferir aquest servei "de forma totalment desinteressada". En aquest sentit, Ariso afirma que "tot el món va veure la crueltat i desproporcionalitat amb la que alguns dels agents dels cossos policials de l'Estat espanyol van actuar impunement a Sant Joan de Vilatorrada. Com a Ajuntament ens pertoca defensar fermament els drets i llibertats de tots els nostres veïns i veïnes, i poder comptar per aquesta tasca amb el suport directe de l'ICAM és tota una garantia de professionalitat, rigor i equanimitat".