Dilluns arrenca una nova edició del curs d'Acollida a Manresa

Una trentena llarga de persones nouvingudes rebran informació sobre tot un seguit d'àmbits com ara drets i deures fonamentals, l'estat de dret i institucions fonamentals, història del país i de Manresa,...

Redacció
13 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:05h
Aquest proper dilluns dia 16 d'octubre començarà una nova edició del curs Mòdul C: coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, formació inclosa dinsla Lleii Decret d'Acollida de Catalunya, i que està organitzat pel Programa d'Acollida de l'Ajuntament de Manresa, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el Fons social europeu. Aquesta és la segona edició que es porta a terme al llarg de l'any.

El curs es portarà a terme del 16 al 31 d'octubre en concret els dies 16, 18, 20, 25, 26 ,27 , 30 i 31,  de 10.00h a 12.00 h, amb una durada total de 16 h, i es porta a terme al Centre Cultural El Casino.

El contingut apropa informació sobre tot un seguit d'àmbits com ara drets i deures fonamentals, l'estat de dret i institucions fonamentals, historia del país i de Manresa, organització territorial, llengua i literatura, convivència ciutadana, llei d'estrangeria, recursos i serveis, etc. 

El total de persones inscrites fins ara són 34, originàries de Brasil, Colòmbia, Marroc (24 de les persones inscrites tenen aquets origen nacional),  Nicaragua, Rússia,  Senegal i  Ucraïna, bona part de les mateixes ja han portat a terme l'anterior curs o mòdul B de coneixements laborals, del qual s'han fet 2 edicions enguany.

Aquests cursos s'adrecen a persones nouvingudes que poden estar interessades en dur-lo a terme per diversos motius: 
 
- Per tal d'obtenir el Certificat d'Acollida de Catalunya, per la qual cosa es necessita haver fet  també el Mòdul B, de coneixements laborals, i tenir fets cursos de català (90 h) i castellà ( 90 h)  o mostrar el seu coneixement.

- Per la necessitat d'obtenir un certificat  per raons diverses: interès personal, per aportar en la tramitació de la renovació de documentació d'estrangeria, arrelament, etc.

Hi ha gent derivada pel mateix servei d'Acollida municipal, pel Centre d'Iniciatives per la Ocupació-CIO, pel CITE (Centre d'informació de treballadors estrangers), per Càritas, etc.