El Cd'E Manresa venç el FC Sant Cugat amb un gol al minut 94 (2-1)

El Cd'E Manresa es va emportar una victòria in extremis
El Cd'E Manresa es va emportar una victòria in extremis | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
12 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 18:29h
Segurament que el Cd'E Manresa-Sant Cugat no passarà als anals de la història, no, però sí que ho farà per la manera d'acabar. Quan tot semblava dat i beneit perquè ambdós equips es repartissin un punt cadascú, més enllà del minut 94 arribaria una explosió de joia per a jugadors i afició locals, quan van veure com la darrera rematada de Brian traspassava la línia de porteria de Juanmi i el Manresa bescanviava un partit gris per un gol èpic que el duia a la part que fa més trempera de la classificació. A la setmana dels nou punts, el Manresa ja n'ha sumat sis en dos partits. Toca ferro.

La primera part del matx va tenir color blanc-i-vermell. El Manresa va dur el pes del partit però li va costar arribar amb claredat als dominis de Juanmi. En una d'aquestes arribades Chipi, d'esquenes a porteria, va ser travat per Capa i l'àrbitre va assenyalar un penal tan clar com innecessari (14'). Marçal Lladó va ser l'encarregat de xutar des dels onze metres i va batre Juanmi amb un tret col·locat per la dreta del porter visitant.

Sense abassegar, els deixebles de José Solivelles miraven de prop la porteria visitant, però sense la claredat d'idees d'altres ocasions. Així, tan sols en un parell d'ocasions el segon gol manresà va rondar la porteria rival. Primer quan als 27' Albert López xutava ras i col·locat al pal dret de Juanmi, però aquest es va esforçar i encertar a desviar a corner amb una bona mà. Poc després, després d'un contracop de llibre culminat amb un teva-meva entre Jhony i Chipi, aquest últim va posar a prova Juanmi amb un xut potent i creuat que el porter visitant va encertar, de nou, a enviar a corner (35'). Al Manresa li va mancar una marxa més per arribar al descans amb un marcador més ampli davant un equip inferior que pràcticament no va inquietar Tienda. Però l'1 a 0 amb que es va arribar al final del primer període ho deixava tot obert.

A la represa el Sant Cugat es va mostrar més sencer que al primer temps i va donar més sensació de perill. No obstant, el Manresa mostrava una solidesa defensiva que els vallesans no podien superar. Però a pilota parada tothom sap fer rellotges al mon del futbol. I en un servei de cantonada Gerard posava el cap per clavar la pilota al fons de la xarxa defensada per Tienda (60'). El Manresa no només no havia trobat el botó per sentenciar el marcador, sinó que es veia en la tessitura de tenir de trencar un empat que no entrava en full de ruta. Precisament un dia en que les idees no fluïen gaire.

Així, la darrera mitja hora de joc es va convertir en un vull i no puc del Manresa davant un rival que buscava fer pessigolles a la contra. Però res. Ni un ni altre equip van veure porteria, sobretot perquè pràcticament no es van trepitjar les àrees amb perill. Fins que al darrer cremallot dels quatre minuts que hi va afegir Martínez Baena el Manresa va veure la llum. Just abans de complir-se els 4' d'afegit Manel Sala va ser objecte de falta al costat de la mitja lluna de l'àrea. El mateix davanter blanc-i-vermell va ser l'encarregat d'executar-la, però el seu xut va topar contra la tanca defensiva del Sant Cugat; el refús el va recollir ell mateix i va penjar la pilota a l'olla, un xic cap a la dreta, on va aparèixer Solernou per, amb el cap, creuar la pilota a l'altre pal, on es trobava Brian; després d'acomodar-se la pilota i baixar-la arran de terra, va engaltar un xut quasi a boca de gol que va morir al fons de la xarxa. L'èxtasi que va provocar el 2-1 ja os ho podeu imaginar. I ara em ve al cap El Corte Inglés. Perquè? Diumenge visita el Congost el Farners. Una victòria contra els selvatans culminaria... la setmana fantàstica.