L'ICL Manresa apallissa el Tau Castelló amb espectacle inclòs (93-62)

Noah Allen ofereix una exhibició amb 22 punts i 8 recuperacions

L'ICL Manresa ha jugat un excel·lent partit contra el Tau Castelló
L'ICL Manresa ha jugat un excel·lent partit contra el Tau Castelló | Bàsquet Manresa
11 d'octubre del 2017
Actualitzat el 12 d'octubre a les 10:26h
L'ICL Manresa ha passat per sobre del Tau Castelló. Un parcial de 20-1 a l'inici del tercer període ha estat l'estocada a un equip visitant que ha dominat els primer deu minuts però que ja s'ha vist superat al segon període. Noah Allen ha estat sublim i Ashley Hamilton l'ha secundat a la perfecció. I quan no han estat aquests jugadors Álvaro Muñoz i Javi Mugica els han pres el relleu. El triomf ensenya als rivals que vèncer al Nou Congost no serà fàcil. Álex Mazaira ha tingut els seus primers minuts.

L'equip manresà ha començat amb Lluís Costa, Gabriel Iffe Lundberg, Álvaro Muñoz, Ashley Hamilton i Jordi Trias. Per part del Tau Castelló han començat Aegir Steinarson, Romà Bas, Alfredo Joseph Ott, Eduard Gatell i Charles Nkaloulou. Bas ha ensenyat les seves intencions tot anotant el primer triple de la nit. Però els primers protagonistes del partit han estat dos pivots. Trias per als bagencs i Gatell per als visitants. El sisè punt del gironí ha significat el primer avantatge per a l'ICL Manresa (8-7, minut 4). L'alegria ha durat poc al Nou Congost. Steinarsson, un altre dels homes importants en els esquemes d'Antonio Ten, ha despertat. Ha estat el principal artífex d'un parcial de 2-9 que obligava Duran a demanar minut de temps mort. El tècnic ha esbroncat de valent els seus homes que tenien una intensitat defensiva molt baixa. Fins que mancava 1'14'' els bagencs no han comès cap personal. El Tau Castelló ha gaudit de fins a sis punts de marge en dues ocasions. Quatre punts seguits de Noah Allen acostaven l'ICL Manresa en el marcador. Fins i tot, el quadre local hagués pogut avançar-se al marcador. Una pèrdua i una antiesportiva de Jokubas Gintvainis ho han impedit (20-22, minut 10). El decorat ha canviat radicalment als segons deu minuts. Un parcial d'11-0 capgirava l'electrònic a favor dels interessos manresans. La bateria exterior (Allen, Lundberg i Muñoz) sumava de diferents maneres. La defensa manresana ha funcionat i ha aconseguit assecar el Tau Castelló cinc minuts. L'avantatge ha arribat als nou punts i no ha anat a més per la poca fiabilitat local en el llançament de tir lliure. Allen ha fet una nova estirada. El nord-americà ha guiat l'ICL Manresa fins als tretze punts a favor. Una inexistent defensa sobre Steinarsson ha col·locat el 43-32 al descans.

L'ICL Manresa ha posat la directa a la represa. Allen seguia molt endollat i Hamilton el secundava. Un parcial de 9-1 desesperava Ten i l'obligava a aturar el partit. Paraules que no han tingut efecte. El ianqui i el britànic seguien a la seva. Vint punts entre ambdós situaven la diferència a l'entorn dels trenta punts (63-35, minut 26). Malgrat tenir el partit sota control, Duran ha decidit gastar un temps mort quan Sabonis ha convertit quatre punts seguits. El tècnic terrassenc volia evitar qualsevol relaxament dels seus jugadors. Ho ha aconseguit. Muñoz i Mugica han pres el relleu anotador a Allen i Hamilton per aconseguir una nova màxima diferència (76-45, minut 30). Al darrer quart ha baixat la intensitat. Tots dos equips han començat a perdre pilotes i els àrbitres tampoc ajudaven a l'espectacle amb errades cap als dos cantons. La tercera antiesportiva que ha rebut l'ICL Manresa ha provocat els crits de “fora, fora”. Tampoc ha estat important. Jugada a jugada i triple a triple la distància anava creixent fins als 34 punts. Guillem Sabaté ha anotat els darrers punts per fixar el 93-62 final. Abans, el Nou Congost ha pogut acomiadar Allen a crits d'MVP.

Els manresans ocupen el tercer lloc de la lliga LEB gràcies a un major diferencial dins el reguitzell d'equips que sumen dues victòries. Els líders de la competició són la Unión Financiera d'Oviedo i el Melilla Baloncesto amb un ple de victòries. El proper compromís de l'ICL Manresa serà aquest diumenge a Palència davant un conjunt que sorprenentment encara no ha vençut.