Empresa

Indústries Ponsa es trasllada a Madrid per la situació política que viu Catalunya

Asseguren que ho fan amb l'objectiu de guanyar estabilitat i donar garanties als seus clients i treballadors

per Redacció, 11 d'octubre de 2017 a les 19:43 |
Façana principal de l'empresa Indústries Ponsa | Ponsa
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La companyia de Manresa, Indústries Ponsa, especialitzada en la fabricació de cintes tèxtils, ha confirmat el trasllat de la seva seu social a Madrid. Segons ha explicat a l'ACN una de les representants del seu consell d'administració, Laura Ponsa, el motiu és la inestabilitat política, i les diverses preguntes que s'han generat entre els seus clients davant la possibilitat d'una Catalunya independent. "Els hem de donar garanties que continuarem treballant amb l'euro, i hem de donar estabilitat als nostres treballadors". Ponsa ha assegurat que, de moment, la planta de producció continuarà a Manresa i, per tant, es garanteix la continuïtat de tots els seus treballadors. L'empresa té actualment un centenar de treballadors i en l'últim exercici va facturar 16 milions d'euros. Aquesta és la primera empresa de la Catalunya Central que trasllada la seva seu social a causa de la situació política del país.

Indústries Ponsa, fundada l'any 1828, es dedica a la fabricació de cintes tèxtils. L'empresa, a banda de la planta de Manresa, té tres centres de producció més a Xina, Romania i Osca. La fàbrica de la capital del Bages va facturar en el darrer exercici un total de 16 milions d'euros i va obtenir un benefici 1,5 milions d'euros. Del global de vendes, un 70% s'exporta a països europeus i un 30% es ven a l'Estat (un 5% a Catalunya). actualment la companyia està gestionada per la vuitena generació de la família Ponsa. 

 

Participació