El Moianès agafa més forma amb la posada en funcionament de nous serveis

El Ple de l'ens comarcal aprova també una moció contra l'actuació policial de l'1-O

| 11/10/2017 a les 13:58h
Especial: Moianès
Arxivat a: Política, Moianès, ple CCMoianès, referèndum, CCMoianès
El passat dilluns 2 d'octubre el Consell Comarcal del Moianès va celebrar el Ple ordinari en el que es van aprovar la posada en funcionament de nous serveis pels Ajuntaments i la formalització de convenis amb Generalitat i Diputació pel seu finançament. 

En primer lloc es va aprovar la minuta de conveni per la posada en marxa del projecte de l'OSTEM-Oficina de Serveis Tècnics del Moianès .Aquest servei és un projecte que comporta la mancomunació dels serveis d'Arquitectura i Enginyeria pels Ajuntaments que així ho sol·licitin. Aquest projecte feia anys que s'estava treballant des del territori amb els Ajuntaments, i finalment amb la creació del Consell Comarcal es podrà posar en funcionament. La creació d'aquesta Oficina comporta diferents avantatges: en primer lloc la prestació conjunta dels serveis d'arquitectura i enginyeria comporta un estalvi pels ajuntaments del 24% (que representen 38.500 € estalvi) en relació als costos actuals que tenen els ajuntaments fent la prestació del servei de manera individual. També cal destacar que permetrà treballar amb criteris comuns en l'àmbit d'urbanisme i d'activitats en els 10 municipis de la comarca, garantint també la prestació del servei independentment de la dimensió del municipi. 

Per altra bada també es va aprovar la formalització de diferents convenis entre el Consell Comarcal i els Ajuntaments, i entre el Consell Comarcal i la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona pel finançament de diferents serveis que es posen en funcionament vinculats a l'àrea de serveis a les persones. Aquests convenis inclouen la prestació dels serveis socials, programes de benestar i polítiques d'igualtat, i regulen la prestació dels següents serveis als 10 municipis. Amb aquests acords s'ampliaran i aproparan aquests serveis pels ciutadans del Moianès, disposant de nous serveis en el propi territori i de manera descentralitzada. Així el Consell oferirà per una banda els serveis obligatoris que són: Equips de serveis socials bàsics (Treballadores i educadores socials), servei d'atenció domiciliària, servei d'atenció a la dependència, ajuts d'urgència social, servei comarcal de joventut i equip atenció a la infància i adolescència. Per altra banda s'oferiran nous serveis especialitzats que permetran ampliar i apropar als serveis als ciutadans del Moianès: servei d'informació i atenció a les dones, servei informació i assessorament a la població nouvinguda, dinamitzador de la gent gran, serveis de dinamització comunitària, transport adaptat i altres serveis especialitzats. 

A nivell econòmic es va aprovar el compte general de l'entitat per l'any 2016 amb un resultat pressupostari ajustat positiu de 658.344 €. També es va donar compte de l'execució del pressupost de l'exercici 2017 fins a 30 de juny amb unes despeses reconegudes per un import total de 283.336,56 € i uns ingressos reconeguts de 328.617,24 €. Finalment destacar que també es va donar compte del període mig de pagament del 2n trimestre es quantifica en 28 dies dins de la ràtio legalment establerta 

Per últim es va incorporar com a punt extraordinari de l'ordre del dia la moció de condemna i rebuig per l'actuació desproporcionada de les forces de seguretat de l'estat espanyol envers els votants al referèndum, de l'1 d'octubre de 2017. 

Tots aquests acords van ser aprovats per unanimitat dels membres assistents al Ple del Consell Comarcal. 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Relació de serveix funeraris al Bages per al dia 12
La número 2 del PP, Andrea Levy, conversa amb clients del mercat ambulant de la Font | Pere Fontanals
Pere Fontanals
01/01/1970
La número 2 del PP reparteix clavells i rialles blanques en el popular mercat manresà dels dimarts
El conseller Rull es dirigeix a un auditori ple de gom a gom | David Garriga
Pere Fontanals | 4 comentaris
01/01/1970
El conseller, just una setmana després del seu alliberament, ha compartit cartell amb Elsa Artadi, Pilar Calvo, Joan Torres, David Bonvehí i Valentí Junyent en l'acte central de Junts per Catalunya al Bages
Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa, en una imatge d'arxiu als seus escons del Parlament | Adrià Costa
Pere Fontanals
01/01/1970
Tindrà lloc dimecres a les 7 de la tarda a la sala petita del teatre Kursaal
«Els tres aniversaris» es veurà al Kursaal a primers de desembre | Promocional
01/01/1970
Al Kursaal, el diumenge 17 de desembre