Skis Rossignol i comitè acorden un conveni que «reverteix» la tendència anterior

Des de CCOO, sindicat majoritari en el comitè, posen en valor "la unitat i fermesa dels treballadors per aconseguir avenços en matèria de negociació col·lectiva"

Planta de producció d'Skis Rossignol a Artés
Planta de producció d'Skis Rossignol a Artés | Rossignol
Redacció
11 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:28h
Skis Rossignol, amb seu a Artés,  i el comitè d'empresa van signar el passat 9 d'octubre el nou conveni col·lectiu que, segons CCOO, sindicat majoritari, significa "revertir la tendència dels darrers convenis en matèria d'increment salarial, i s'ha establert la creació d'un nou plus salarial per reduir de forma significativa les diferències salarials existents a la plantilla".

A banda de les millores salarials, "s'han aconseguit millores en matèria de contractació i estabilitat de la plantilla, a més de l'establiment d'altres mesures com un pla de igualtat com a instrument per assolir la igualtat efectiva entre dones i homes".

Fa menys de 2 anys que CCOO va obtenir representació sindical a l'empresa, aconseguint la majoria del comitè. Des de la Federació de Construcció i Serveis del sindicat posen en valor "la unitat i fermesa dels treballadors per aconseguir avenços en matèria de negociació col·lectiva".

Principals acors assolits

- Durada de 3 anys, des de l'1 d'abril de 2017 al 31 de març de 2020.
- Increment salarial de l'1,6% el primer any, i del 2% el segon i tercer any de vigència del conveni.
- Revisió sobre el que excedeixi l'IPC del 2,35% el primer any i el 2,75% el segon i tercer any.
- Manteniment i millora en el Plus Compromís, consistent en una paga en 4 trams de 0,7%, cadascun en funció del compliment d'objectius.
- Millora en la promoció professional.
- Establiment d'un plus per a les noves contractacions que s'hagin realitzat a partir de l'1 d'abril de 2014 i posteriors. D'aquesta forma es redueixen de forma molt important les diferències salarials existents a la plantilla.
- Contractació: reconversió de 28 contractes a indefinits durant la vigència del conveni, i 28 contractats a través d'ETT passaran a fixes discontinus.
- Ampliació de la permanència de fixes discontinus.
- Elaboració d'un pla d'igualtat.
- Creació d'una Comissió de Mètodes i Temps amb participació de l'empresa i el comitè d'empresa.
- Millores en altres aspectes normatius i d'adaptació del text del conveni.