Unes 800 persones es reuneixen a Sant Domènec per seguir el discurs de Puigdemont

La convocatòria, organitzada pel Comitè en Defensa del Referèndum, va comptar amb la instal·lació d'una pantalla gegant

11 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:31h
Unes 800 persones van seguir en directe el discurs de Puigdemont, a la Sant Domènec
Unes 800 persones van seguir en directe el discurs de Puigdemont, a la Sant Domènec | CDR
Les sis de la tarda. Els nervis a flor de pell i una plaça Sant Domènec ben plena. La crida que havia fet el Comitè en Defensa del Referèndum (CDR) de Manresa de viure el ple del Parlament en comunitat va aplegar persones de totes les edats, que no es volien perdre per res del món cadascuna de les paraules que pronunciés el president Puigdemont.

A través d'una pantalla gegant instal·lada a la mateixa plaça, la gent concentrada va sentir com el ple s'ajornava una hora. Aquest fet, però, no va fer baixar els ànims; al contrari. Durant aquells seixanta minuts el nombre de públic va augmentar fins a arribar, aproximadament, a les 800 persones.

I va començar. Els ànims estaven per damunt dels núvols. Les paraules de Puigdemont calaven i emocionaven. I la gent aplaudia i s'abraçava. Però si bé el punt àlgid de la tarda va ser quan va dir que assumia el mandat del poble que Catalunya esdevingués un estat independent en forma de República, la moral va caure quan, instants després, va exposar que suspenia els efectes de la declaració de la independència en favor d'obrir una via de diàleg. Alguns estaven contents amb la decisió. D'altres volien més acció. Fins i tot hi va haver gent que, decebuda, va abandonar la plaça. En aquell moment es van formar grups de persones que comentaven què els havia semblat la decisió del president. Mica en mica l'ambient es va tornar a escalfar: "anem pel bon camí".

Acabat el discurs de Puigdemont, els membres del CDR es van dirigir a la ciutadania: "El president ha estat valent, sí, però no ha obeït la voluntat popular que va mostrar-se el dia 1", van dir, tot posant de manifest que "no hem sentit la declaració d'independència i, per tant, la lluita continua". Una lluita que van fer extensiva tant a les Balears com al País Valencià. "Ens hem de mantenir unides i mobilitzades als nostres barris", van encoratjar. De fet, aquest matí han comunicat que demà, dia 12 d'octubre, hi ha convocat un vermut al centre cívic Selves i Carner per a poder compartir les emocions viscudes durant el dia d'ahir, així com també les pors i les preocupacions que es tinguin. La trobada començarà a les dotze del migdia.