Sant Vicenç engega un projecte per apropar la pràctica instrumental als alumnes de primària

La iniciativa, liderada per l'Escola Municipal de Música del poble, compta amb la participació dels nens i nenes de 5è i 6è de l'escola Puigsoler

per Redacció, Sant Vicenç de Castellet | 10 d'octubre de 2017 a les 10:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Escola Municipal de Música de Sant Vicenç de Castellet ha engegat, aquest mes d'octubre, el projecte Un infant, un instrument (UIUI), una proposta de música comunitària entre el centre i l'alumnat de 5è i 6è de primària de l'escola Puigsoler.

El projecte ja s'aplica a diferents punts de la geografia catalana amb èxit. La voluntat és popularitzar la pràctica instrumental i apropar els instruments als nens i nenes de les escoles de primària, que durant dos cursos toquen un instrument en horari escolar.


L'Ajuntament té intenció d'estendre el projecte a la resta d'escoles del municipi a partir dels propers cursos.
 

Proposta pedagògica amb beneficis

El projecte Un infant, un instrument és una proposta pedagògica que aporta diferents beneficis tal i com avalen els estudis científics. La pràctica instrumental ofereix millores cognitives (concentració visual i auditiva, anàlisi i llenguatge) i pot incidir en una millora del rendiment escolar. A més, amplia les capacitats creatives i pot millorar l'autoestima. Alhora, la pràctica instrumental en grup pot ajudar a millorar la cohesió de grup i la convivència i pot ajudar a establir valors com el respecte, saber escoltar i aprendre a treballar en equip.
 

 

Participació