Sant Vicenç engega un projecte per apropar la pràctica instrumental als alumnes de primària

La iniciativa, liderada per l'Escola Municipal de Música del poble, compta amb la participació dels nens i nenes de 5è i 6è de l'escola Puigsoler

Redacció
10 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:00h
L'Escola Municipal de Música de Sant Vicenç de Castellet ha engegat, aquest mes d'octubre, el projecte Un infant, un instrument (UIUI), una proposta de música comunitària entre el centre i l'alumnat de 5è i 6è de primària de l'escola Puigsoler.

El projecte ja s'aplica a diferents punts de la geografia catalana amb èxit. La voluntat és popularitzar la pràctica instrumental i apropar els instruments als nens i nenes de les escoles de primària, que durant dos cursos toquen un instrument en horari escolar.

L'Ajuntament té intenció d'estendre el projecte a la resta d'escoles del municipi a partir dels propers cursos.
 
Proposta pedagògica amb beneficis

El projecte Un infant, un instrument és una proposta pedagògica que aporta diferents beneficis tal i com avalen els estudis científics. La pràctica instrumental ofereix millores cognitives (concentració visual i auditiva, anàlisi i llenguatge) i pot incidir en una millora del rendiment escolar. A més, amplia les capacitats creatives i pot millorar l'autoestima. Alhora, la pràctica instrumental en grup pot ajudar a millorar la cohesió de grup i la convivència i pot ajudar a establir valors com el respecte, saber escoltar i aprendre a treballar en equip.