L'Orfeó Calagurritano, de La Rioja, convidat de luxe del certamen musical Cardona Canta

El concert tindrà lloc aquest dissabte i també comptarà amb les actuacions de la coral La Fònica, del conjunt Salabror de mar, i de la Coral Cardonina

Redacció
10 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 10:50h
D'ençà de l'any 2013, Cardona ha acollit anualment la jornada de germanor coral anomenada Cardona Canta, una iniciativa impulsada per la Coral Cardonina amb la col·laboració del consistori municipal que cada edició ha comptat amb la concurrència d'un cor convidat.
 
Si bé en les edicions passades van poder-s'hi escoltar formacions destacades com el Choeur Macerià (França) o la Camerata Wieliczka (Polònia), enguany serà el torn d'una de les corals més emblemàtiques de la Rioja: l'Orfeó Calagurritano Don Pedro Gutiérrez.
 
Fundat l'any 1980, l'Orfeó Calagurrità ha esdevingut una de les formacions culturals de referència de la seva comunitat, acumulant actuacions per arreu del territori estatal i europeu. A banda d'amenitzar i solemnitzar els actes festius de Calahorra, s'ha distingit en nombroses competicions i certàmens musicals, com ara el primer premi del VI Certamen de Masas Corales d'Autol (1994) o el primer premi del VIII Festival de Villancicos de santo Domingo de la Calzada (2001).
 
A més de la formació riojana, enguany també participaran en aquesta cinquena edició del certamen la coral La Fònica, del municipi veí de Freixinet, així com el conjunt d'havaneres cardoní Salabror de mar. El concert tindrà lloc aquest dissabte, 14 d'octubre, a l'església parroquial i començarà a dos quarts de deu del vespre. Les localitats ja poden adquirir-se anticipadament a l'Oficina de Turisme de Cardona.
 
El dia següent, diumenge 15 d'octubre, l'Orfeó Calagurrità participarà també de la Festivitat dels Sants Màrtirs cardonins, Sant Celdoni i Sant Ermenter, patrons de la vila i també de la ciutat de Calahorra, on van ser martiritzats. Conjuntament amb la Coral Cardonina, a les dotze del migdia, cantaran l'ofici solemne al temple parroquial, on es veneraran les relíquies cardonines d'aquests sants. Els de La Rioja clouran la seva estada al municipi amb un dinar de germanor a la plaça de la Fira.
Arxivat a