Sant Fruitós engega un projecte per inserir en el mercat laboral les dones en risc d'exclusió

Sota el nom d'"Impulsa", el projecte tindrà mig any de durada i es dividirà en tres fases

Redacció
10 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 10:26h
Una vintena de dones de Sant Fruitós estan participant en el projecte Impulsa, una iniciativa engegada per l'Ajuntament del municipi per tal d'afavorir el procés d'inclusió laboral de dones que actualment perceben la Renda Mínima d'Inserció.

Aquest projecte té la voluntat d'obrir les portes a aquelles dones que, pel motiu que sigui, han estat apartades per un llarg període de temps del mercat laboral i donar-los eines per tal de poder tornar a inserir-s'hi.

Durant la primera fase del programa, que durarà dos mesos, les dones aprendran a organitzar-se i gestionar-se a partir d'accions al territori com poden ser recollides d'aliments i tasques de suport en menjadors escolars.

En la segona fase, d'uns tres mesos de durada,  es treballaran aspectes més vitals de cada participant, per tal de conèixer les pròpies capacitats.

Finalment la darrera fase del projecte serà en la que entraran en contacte amb el món laboral a partir del treball en una empresa. Aquest període els servirà per agafar seguretat i adquirir formació in situ.

El projecte Impulsa és un itinerari d'acompanyament cap al mercat de treball per a dones en situació de vulnerabilitat socioeconòmica on es faciliten els processos d'empoderament, autonomia i desenvolupament de competències personals i professionals que garanteixin l'accés a la formació i al mercat de treball en igualtat d'oportunitats.