El Rugby Manresa resol amb solvència el matx contra els Senglars (41-7)

El Rugby Manresa encapçala la prèvia de la Divisió d'Honor Catalana
El Rugby Manresa encapçala la prèvia de la Divisió d'Honor Catalana | Xiulet Final
09 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 18:05h
El Rugby Manresa va aconseguir diumenge la seva segona victòria en els dos partits que porta jugats de la prèvia de la Divisió d'Honor Catalana, i a més a més, sumant, de nou el bonus ofensiu, fet que el fa encapçalar la taula classificatòria empatat a punts amb el CEU.

A priori, i amb els antecedents de la temporada passada, s'esperava un partit contra els Senglars de Torroella de Montgrí feixuc i molt igualat durant els 80 minuts, però no va ser així.

El Manresa xutava d'inici i, tot i que el xut sortia directament a fora, la meleé que el precedia era recuperada pels locals que sortien amb força i amb empenta, amb ganes de dir-hi la seva, mantenir la possessió i lluitar per tirar endavant el partit.

Els 10 primers minuts els locals es trobaven molt còmodes sobre el camp, mantenint la possessió de la pilota i recuperant-la ràpidament quan es perdia, mentre que el conjunt visitant es trobava sorprès pels manresans que sortien en tromba per aconseguir el seu primer assaig al minut 13 de partit després de diverses fases de 3/4 amb bona conservació de la pilota gràcies a la davantera, i una bona obertura de la pilota que era xutada pel 15 local i plantada a la línia d'assaig per un dels alers manresans. Amb la posterior conversió, el conjunt manresà es posava per davant al marcador (7-0).

El partit continuava i el Manresa RC dominava molt la possessió de l'oval, i parava els intents dels visitants per trencar la línia defensiva dels del Bages, molt ben situada en tot moment. Tot i la insistència del conjunt visitant, i després de l'expulsió de l'ala local, els bagencs recuperaven de nou l'estabilitat i penetraven amb perillositat la línia defensiva dels Senglars. Després de diverses fases per davantera, el talonador local plantava de nou l'oval, i amb la posterior transformació, els manresans agafaven més avantatge al cap de 12 minuts de joc. (14-0)

Pocs minuts després, i de nou amb una molt bona feina de la davantera local, el Manresa aconseguia una nova marca que donava un cert avantatge important als locals amb el 19-0 al marcador. Aquest marcador va provocar la relaxació dels manresans, i després d'una mala comunicació en una touche i d'una mala transmissió de la pilota en la 3/4, l'oval era recuperat pel centre visitant que, tot i ser perseguit fins al final, aconseguia la marca visitant per anar a vestuaris amb un 19-7 que deixava el partit obert.

El Manresa RC retornava a la segona part amb la mateixa força que a l'inici de l'encontre, però els Senglars, veient el marcador, sabien que la cosa no estava vista per sentència i tenien ganes de donar la sorpresa prement les dents i treballant en fases curtes de davantera que el conjunt local aturava amb una bona defensa. Al cap de pocs minuts, un dels terceres línies manresans era expulsat durant 10 minuts deixant als locals amb un home menys. Però el conjunt manresà sabia jugar amb paciència, i tot i ser un home menys, després d'una bona jugada de 3/4 i un bon suport de l'obertura local, aquest plantava la pilota sota pals per portar el marcador al 26-7 i esvair qualsevol dubte que sobrevolava el Congost.

El desgast físic es feia entreveure amb els errors de placatge i la dificultat que tenia el conjunt visitant per desenvolupar el seu joc, fent que el Manresa posés peu a l'accelerador en els últims minuts del partit, i després d'una llarga possessió i, de nou, amb participació de la davantera entre la 3/4 locals, s'aconseguia un nou assaig que quasi sentenciava el partit 31-7.

Encara no havia deixat de jugar el Manresa que, després de diverses fases de davantera, obria la pilota a la línia i aconseguia un nou assaig a la bandera que feia decaure els braços als visitants, que tot i la força i l'empenta demostrada en les curtes possessions de joc, i les ganes mostrades fins al final, veia com el conjunt local se'ls escapava al marcador 36-7.

Tot i el bon joc dels locals, el tercera línia abans suspès deu minuts, era de nou expulsat, i amb dues targetes grogues, deixava als locals amb un home menys durant els últims 10 minuts.

Tot i això, i per posar la cirereta aquest pastís, la davantera del Manresa feia embogir el públic assistent al Congost, recuperant una touche a 5 metres de la línia de marca contraria i després de diverses fases, aconseguia el darrer assaig gràcies a un pick&go, amb el qual es donava el partit clarament guanyat pel Manresa RC per 41-7.

Al pocs minuts de la represa després de l'última marca, el Manresa recuperava l'oval i després d'un placatge visitant a l'ala bagenc que el treia fora, s'arribava al xiulet final amb un molt bon partit i victòria del Manresa RC que s'enduu un nou partit guanyat i els 5 punts a la butxaca (bonus ofensiu).