Es multipliquen les sol·licituds per obrir els comerços el 12 d'octubre a Manresa

Des de les associacions de comerciants se'ls explica que la llei de comerç de Catalunya no ho permet però dubten que la Generalitat els sancioni, tenint en compte el context polític que viu el país

09 d'octubre del 2017
Actualitzat el 10 d'octubre a les 12:51h
Molts dels comerços de Manresa volen obrir el 12 d'octubre
Molts dels comerços de Manresa volen obrir el 12 d'octubre | AFT
Una munió de botiguers de Manresa s'estan dirigint, aquests darrers dies, a la UBIC i a les altres associacions de comerciants de la ciutat per demanar què han de fer per obrir el dia 12 d'octubre, Dia del Pilar i Festa Nacional d'Espanya. La voluntat de treballar durant el dia de la Hispanitat es deu als fets que estan tenint lloc aquestes darreres setmanes a Catalunya. És una manera de rebutjar l'actitud que el govern central està tenint amb la ciutadania i amb les institucions catalanes.

Davant d'aquesta demanda massiva, les associacions de comerciants expliquen als sol·licitants que, en principi, obrir el 12 d'octubre és il·legal, ja que, tal com exposa la Llei de Comerç de Catalunya, hi ha 8 dies festius determinats per la Generalitat en què tots els comerços poden romandre oberts (que són el 8 de gener, el 2 de juliol, l'1 de novembre i els dies 6, 8, 10, 17 i 24 de desembre) i dos dies festius més que determina cada ajuntament per al seu terme municipal. En el cas de Manresa, les dues dates fixades pel consistori són el 21 de maig (durant la Fira de l'Ascenció) i el 3 de desembre (Fira de Sant Andreu). Malgrat aquesta recomanació legal, les associacions també recalquen que, en cas d'infringir l'horari comercial, hauria de ser el Departament de Comerç de la Generalitat qui sancionés les botigues. Una Generalitat, recordem, que està treballant per a construir una república catalana.