L'Humus Mediterrani aplega més gent que mai amb la incorporació de concerts a l'aire lliure

L'entitat impulsora d'aquesta secció de la Fira, D'Arrel, afirma que donarà continuïtat a la nova proposta

La formació A l'Aire durant el concert a l'Espai Òmnium
La formació A l'Aire durant el concert a l'Espai Òmnium | AFT
08 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 20:51h
L'Humus Mediterrani, la secció off de Fira Mediterrània de Manresa que acull les propostes més properes a l'arrel tradicional, va cloure la seva programació aquest dissabte al vespre amb una gran satisfacció. I és que la decisió que va prendre aquest any l'entitat programadora de l'Humus (D'Arrel) d'apostar pels concerts a l'aire lliure, ha tingut una gran rebuda tant per part del públic com dels artistes convidats.

Així doncs, i a diferència de les altres quatre edicions, que inauguraven les seves propostes dijous, l'Humus només ha acollit concerts divendres i dissabte. Divendres a l'aire lliure, a la Plaça Europa, i dissabte, com de costum, a l'Espai Òmnium. "Ha anat molt bé perquè el fet de poder fer concerts a l'exterior ha cobert la demanda de molts balladors que ens deien que si només fèiem espectacles d'interior, no podien moure's gaire", ha expressat David Güell, membre de l'equip de programació de D'Arrel, que ha augurat que "donarem continuïtat a aquest nou format perquè ha tingut una gran acceptació tant per part del públic com dels grups assistents".

Dissabte, la bona acollida va continuar. El recital que van oferir Meritxell Neddermann i Ferran Savall va omplir de gom a gom l'Espai Òmnium i va fer les delícies dels amants de la música d'arrel amb la seva particular reinterpretació de les cançons de casa nostra. Els va seguir el grup A l'Aire, format per quatre saxos i una veu, que també  va oferir una redimensió del cançoner català i llatinoamericà amb pinzellades de jazz i de música de cambra. El punt final del chill out el va posar la formació Daina, que va impressionar el públic amb els seus inusuals instruments. El quartet de Gualba va interpretar temes tradicionals i contemporanis d'arreu la Mediterrània, especialment dels Balcans i Turquia, així com composicions pròpies, amb el folk com a ingredient principal.

La rumba de Miquel Rodergas (conegut amb el nom artístic de Micu) va cloure la programació d'enguany de l'Hummus Mediterrani. Acompanyat d'Enric Gómez i Jordi Herreros, Rodergas va presentar els temes del seu nou disc, Dens, un treball que flirteja amb una varietat d'estils ballables com el reggae, el funk, el pop, i, com no podia ser d'una altra manera, la rumba.