Ramon Cabra presenta a l'Ametlla de Merola el llibre «Cartes a la meva Dolors»

Ramon Cabra presentant el llibre a l'Ametlla de Merola
Ramon Cabra presentant el llibre a l'Ametlla de Merola | AjNvs
Redacció
07 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:29h
Un centenar llarg de persones van omplir divendres al vespre la sala polivalent del restaurant Logos a l'Ametlla de Merola, en la presentació del llibre Cartes a la meva Dolors, escrit pel polifacètic activista cultural Ramon Cabra i Arpa, editat per l'Albí.

Ramon Cabra, fill de l'Ametlla de Merola i resident a Navàs, el van operar d'un càncer de laringe i ja no pot parlar, ni cantar ni fer teatre, quan eren les seves aficions preferides. Per això ha escrit un llibre en forma de cartes que adreça a la seva esposa Dolors Estruch, el gran amor de la seva vida, que va morir el gener de 2016. L'epistolari esdevé un testimoni singular, ple de situacions hilarants, de nostàlgia d'un temps que ja no tornarà, un relat de com es vivia a l'Ametlla de Merola durant la postguerra.

El seu editor, Jaume Huch, va fer la presentació posant de relleu la veritat literària i la humanitat que destil·len les cartes, plenes d'humor i amor. El responsable de l'editorial l'Albí va llegir alguns fragments del llibre, on l'autor descriu la vida quotidiana en una colònia "que fa autèntica olor de colònia", els costums, les persones i l'activitat humana i cultural que hi bullia. L'autor ja fa preparatius per recopilar material per un segon volum d'aquestes memòries.

Ramon Cabra va néixer el 31 d'agost de 1935, va passar pel seminari de Solsona fins a ser-ne expulsat, va entrar a treballar a la fàbrica de Serra i Feliu amb 14 anys, es va casar amb la Dolors Estruch el 1959 i van tenir sís fills. Un d'ells, l'Enric Cabra, acompanyat de les seves filles Abril i Arlet, van tornar a cantar una cançó que els hi van dedicar en motiu de les seves noces d'or, l'any 2009.

Com que no pot parlar, l'autor de Cartes a la meva Dolors, es va expressar a través de dues cartes inèdites, que no surten al llibre, adreçades a la seva esposa i al públic de la sala, a través de la veu del seu cunyat Enric Escudé i de la seva filla Dolors Cabra.

L'alcalde de Puig-reig, Josep M Altarriba, li va agrair el seu dilatat treball com a activista cultural i ara, "per obrir-nos el cor i explicar-nos detalls de la teva vida".

L'acte va ser presentat pel periodista i amic de la família, Albert Obradors, i va cloure amb la signatura de llibres a càrrec de Ramon Cabra i un refrigeri amb productes de proximitat i ecològics a càrrec del restaurant Logos de l'Ametlla de Merola.

Cartes a la meva Dolors es presentarà a Navàs el dia 13 d'octubre, a 2/4 de 9 del vespre, a la sala d'actes de la Biblioteca, en el marc de la Fira de Tardor.