Dos programes manresans, finalistes al concurs internacional «Ciencia en acción»

"Temps de matemàtiques" i "Temps de minerals i roques", organitzats per la UPC Manresa, la biblioteca Ateneu Les Bases i la BCUM, s'exposaran a la Fira de la Ciència que tindrà lloc al País Basc

| 06/10/2017 a les 15:05h
Especial: Més Manresa
Arxivat a: Cultura i Espectacles, EPSEM, BCUM, Ateneu les Bases, ciència, UPC Manresa
Els programes d'activitats Temps de Matemàtiques (2016) i Temps de Minerals i Roques (2017) organitzats per la UPC Manresa, la biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa i la BCUM, amb la implicació i col·laboració d'entitats locals, comarcals i nacionals, han esta finalistes en la divuitena edició del concurs internacional de ciència Ciencia en Acción 2017.

Ciencia en Acción és un concurs científic internacional dirigit als països on es parlen les llengües de la península. El principal objectiu d'aquesta iniciativa és el de presentar la ciència de manera atractiva, dinàmica i amena, per aconseguir atreure i arribar a públics de totes les edats.

Està patrocinat per entitats científiques de primer nivell com el Consejo Superior de Investigaciones Científicas o el Instituto de Ciencias Matemáticas, les societats espanyoles de Física, Química, Astronomía, Bioquímica i Biología Molecular, Geologia i fundacions privades com Cellex i Lilly.

Integrar ciència i cultura, apropar-se a la gent, va ser l'origen de la simbiosi protagonitzada per l'EPSEM, nucli de la UPC a Manresa, i la biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa. En conjunt, les activitats programades estaven adreçades a tots els públics (infants, joves, adults i gent gran) i incloïen des de clubs de lectura de novel·la, conferències i xerrades divulgatives fins a exposicions de llibres, aparadors culturals i també jocs didàctics, espectacles infantils i tallers per joves.

La valoració general a tots els nivells va ser molt positiva per part de les entitats organitzadores i del nombrós públic assistent a les activitats, amb satisfacció de les diferents entitats i associacions que van fer possible l'èxit del projecte.

El jurat del concurs ha valorat l'originalitat i adequació de la proposta, que dóna vida a la ciència que juga a fet i amagar en contes i novel·les, aflorant recursos i serveis que universitat i biblioteca posen al servei dels ciutadans (alguns potser desconeguts pel públic en general).

Així les propostes han estat convidades a ser exposades a la Fira de ciència que tindrà lloc els dies 6-8 d'octubre al centre Izarra de Ermua (pais Basc). El model, aplicat a les Matemàtiques (any 2016) i la Geologia (any 2017), és fàcilment exportable i esperem que situï iniciatives nascudes a Manresa en punts destacats del panorama científic, com altres iniciatives dutes a terme des de l' Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa que des de fa anys són al servei de la societat.

En particular, el projecte Temps de... va ser presentat també com a model fa uns mesos a la xarxa de biblioteques del consistori de la ciutat de Bristol (Regne Unit) de la mà de la Universitat de Bristol.

Tot plegat, fa pensar que el proper any a Manresa s'oferirà una nova edició del projecte. 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 23
El programa de Susanna Griso parlant dels Pastorets de Sant Salvador de Guardiola | A3
La Cia Bivouac actuarà al Kursaal el 2 de febrer | Promocional
01/01/1970
Al Kursaal, el divendres, 2 de febrer