L'Ajuntament de Callús demana la dimissió d'Enric Millo per les carregues policials

El Ple municipal, reunit en sessió extraordinària ha aprovat una declaració en la que condemna "el brutal atac de què va ser objecte el nostre poble per part de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional"

Redacció
05 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:43h
L'Ajuntament de Callús, reunit en Ple estraordinari, ha aprovat una declaració en la que demana la dimissió del Delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, "com a un dels principals responsables per l'actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials espanyols en molts col·legis electorals". L'Ajuntament també declara Millo persona non grata.

En la declaració, l'Ajuntament condemna enèrgicament "el brutal atac de què va ser objecte el nostre poble per part de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional", de la mateixa manera que també condemnen els atacs que es van produir en altres municipis.

També expressa la seva "solidaritat" amb totes les persones ferides durant la jornada del referèndum i feliciten a la població per "la resposta exemplar" que es va donar a aquestes provocacions. La declaració exigeix "la retirada dels efectius policials del Cuerpo Nacional de Policia i la Guardia Civil enviats de manera expressa per impedir l'exercici democràtic de votar en un referèndum" i demana "la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional" per resoldre el conflicte.