Caixa Manresa inaugura una exposició dedicada als instruments de la Mediterrània

En el marc de la inauguració, el músic i multiinstrumentista Eduard Iniesta oferirà un concert de música mediterrània

Redacció
24 d'agost del 2009
Caixa Manresa inaugura aquest dijous, 27 d’agost, a les 8 del vespre, l’exposició «Instruments de la Mediterrània». La mostra té l’objectiu establir vincles i diàlegs entre els països que integren la riba de la Mediterrània a través de les seves músiques i les seves cultures.

L’acte d’inauguració inclourà un concert del músic barceloní Eduard Iniesta. Compositor, lletrista i intèrpret, Iniesta toca diversos instruments de corda i ofereix un tipus de música que es nodreix dels sons dels diversos països del Mediterrani.

L’exposició «Instruments de la Mediterrània» vol acostar-nos al ric llegat instrumental dels països banyats per la riba del Mediterrani, per tal de veure la gran diversitat instrumental i sonora d’aquesta regió i establir vincles de diàleg entre països a través de l’objecte generador de so. L’instrument, doncs, és el testimoni d’un coneixement compartit entre uns pobles i també un element que genera una diversitat musical. La mostra consta d’una seixantena d’instruments exposats, procedents del nostre país i de diversos països veïns, que ens ensenyen com, ja des de les primeres civilitzacions, l’home crea l’objecte a través del qual reproduirà el so i compondrà les més variades melodies.

Caixa Manresa organitza aquesta exposició al voltant dels instruments musicals dels països mediterranis, aprofitant la celebració de la Fira d’Espectacles d’Arrel Tradicional de Manresa.