​La Cova ofereix un recés espiritual de 59 dies «per reflexionar sobre la nostra realitat»

Redacció
04 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:31h
La Cova ofereix 59 dies de recés espiritual
La Cova ofereix 59 dies de recés espiritual | viki/NacióDigital
El Centre Internacional d'Espiritualitat de Manresa, popularment conegut com la Cova de Sant Ignasi, proposa "aturar-nos i fer una mirada orant i reflexiva cap al nostre món i la notre realitat" a través d'un recés espiritual de 59 dies, que començarà el 14 de gener i acabarà el 24 de març.

Adreçada a laics, jesuïtes, religiosos i a totes aquelles persones d'entre 40 i 70 anys interessades en una renovació teològica i espiritual en estil sapiencial, aquesta proposta inclourà xerrades, visites, lectures, projecció de pel·lícules i espais per a la pregària i reflexió personal.

En la temporada de recés s'aprofundirà sobre diverses qüestions durant cinc dies, aproximadament. Del 25 al 20 de gener tractarà sobre la biografia de Sant Ignasi de Loiola per ajudar a llegir la vida personal de cadascú. Del 22 al 26 de gener es parlarà de l'accés al Misteri de Déu per la revelació cristiana. Del 29 de gener al 2 de febrer s'aprofundirà en el concepte de cristologia. Del 5 al 9 de febrer es reflexionarà al voltant del futur de l'esperança cristiana. Del 12 al 17 de febrer la jornada estarà dedicada a parlar sobre quina església volia Jesús i com dista de les que hi ha actualment. Del 19 al 23 de febrer es debatrà sobre els conflictes (polítics, socials, econòmics i culturals) que imperen en el món globalitzats per a comprendre'ls. Del 22 de febrer al 2 de març es tractarà la necessitat del diàleg interreligiós. Del 5 al 8 de març la jornada se centrarà en com incorporar l'ètica i la moral cristianes en un món plural i globalitzat.

Finalment, i tenint en compte que durant la darrera setmana es duran a terme Exercicis Espirituals, durant dos dies ( de l'11 al 13 de març) es prepararà els alumnes per l'experiència d'aquests exercicis.

A banda d'abordar totes aquestes temàtiques, les quals estaran guiades per membres del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia, es farà una ruta per la Manresa Ignasiana i es visitaran l'entitat d'atenció a persones sense llar Arrels i la Fundació Migra Studium. També hi haurà l'opció de visitar el monestir de Montserrat, el de Ripoll, el de Poblet i el de Santes Creus, així com també fer un cop d'ull als llocs de treball apostòlic de la Companyia de Jesús a Catalunya.

Tothom que vulgui prendre part del recés ha de saber que les places són limitades. Per a inscriure-s'hi s'ha d'enviar un correu electrònic a [email protected], explicant els motius per els quals es desitja realitzar el curs.

L'activitat tindrà un preu total de 3150 euros, 800 dels quals seran de matrícula, visites i material, i la resta (2350) per l'allotjament.