Les Jornades Europees del Patrimoni a Manresa coincidiran amb la Fira Mediterrània

És per aquest motiu que s'ha decidit unificar les activitats d'ambdós esdeveniments en un sol programa

Redacció
04 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 10:40h
Com cada any, quan arriba la tardor, els monuments i equipaments patrimonials d'arreu d'Europa obren portes per a celebrar les Jornades Europees del Patrimoni. Manresa també se suma a la celebració amb diverses activitats que serviran per apropar el patrimoni de la ciutat i difondre la consciència de conservar-lo a tots els públics, tant als manresans i manresanes com a les persones que s'acostin a la ciutat amb motiu de la Fira Mediterrània. I és que, aquest any, ha coincidit que les dues celebracions se solapen. És per això que s'ha decidit unificar-les en un mateix programa.
 
Al llarg d'aquest cap de setmana, i en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, es podrà gaudir de visites guiades a la Seu i als espais i edificis més emblemàtics del modernisme manresà amb accés a l'interior d'alguns d'ells, com la Buresa i la Casa Padró.
 
Divendres s'inaugurarà l'exposició temporal del Museu Comarcal de Manresa sobre una col·lecció excepcional de xilografies. També hi haurà una visita teatralitzada a la Culla amb un tast de vins de la DO del Bages i una sortida a tres cellers vinícoles d'Artés, conduïda pel Centre d'Estudis del Bages amb voluntat d'obrir la visió al patrimoni de la comarca. Diumenge també hi haurà una visita guiada a l'institut Lluís de Peguera i diverses activitats obertes a tothom per commemorar els 90 anys de la institució.
 
Si voleu consultar el programa sencer d'activitats, cliqueu aquí.