Referèndum: Aturada general

La segona concentració massiva per l'aturada de país omple Plaça Major i voltants

Segons l'Ajuntament de Manresa, 15.000 persones han sobreeixit fins a Sobrerroca, Sant Miquel i plaça del Carme

per Pere Fontanals , Manresa, 3 d'octubre de 2017 a les 21:11 |
Miquel Riera es dirigeix al públic assistent a la plaça Major | Pere Fontanals
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Manresa ha viscut en un sol dia una manifestació i una concentració històriques. Si la manifestació d'aquest dimarts al migdia omplia carretera de Cardona i carrer Martí i Pol fins a la plaça Catalunya, arribant gairebé a les 30.000 persones, a la tarda, tot i la ressaca de la jornada referendària i de la manifestació de poques hores abans, 15.000 persones s'han tornat a concentrar, segons l'Ajuntament de Manresa. La plaça Major ha sobreeixit cap als carrers del voltant i la baixada del Pòpul, els carrers Sobrerroca i Sant Miquel i, fins i tot, la plaça del Carme, han quedat atapeïdes de gent, fent que fos molt difícil moure's de lloc.


Vídeo: Mariona Homs

Des del remolc d'un camió Miquel Riera, el president de PIMEC Catalunya Central, Esteve Pintó, l'activista i actriu, Mireia Cirera, el secretari de CCOO, Lluís Vidal Sixto, i l'activista del Comitè en Defensa del Referèndum, Hayat Said, s'han dirigit a un públic que ha viscut la jornada d'aturada intensament, sense descans.


Tabalers i castellers han acompanyat la concentració.
 

Aspecte de la plaça Major durant la concentració. Foto: David Garriga

 

Participació