El seguiment de l'aturada arriba gairebé al 100% en el petit comerç i al 85% a la PIME

L'activitat al Bages es limita parcialment a bars i grans superfícies, i al sector industrial, que segueix la jornada en un 65%

Un grup de manifestants fa de piquet informatiu al Mercadona d'av. Universitat
Un grup de manifestants fa de piquet informatiu al Mercadona d'av. Universitat | MG
03 d'octubre del 2017
L'aturada de país que s'ha viscut aquest dimarts a Catalunya ha tingut una incidència gairebé total en el petit comerç al Bages tal i com pretenia Manresa +Comerç i altres associacions comercials d'altres municipis que dilluns feien una crida al seguiment de la vaga. Passejant per Manresa només alguns bars mantenien l'activitat i grans superfícies com Carrefour i Mercadona han obert les seves portes. La cadena de supermercats Llobet o Consum han seguit la convocatòria i Bon Preu fins i tot ha assegurat que no repercutirà aquest dia d'aturada en el salari dels seus 6.000 treballadors.

Segons la patronal de la petita i mitjana empresa PIMEC, a Catalunya el seguiment total o parcial de l'aturada ha arribat al 85%, essent el sector industrial el que menys ha secundat la crida, amb un 65% d'empreses.

L'administració ha fet un seguiment total de l'aturada mantenint, només, els serveis mínims. Bus Manresa ha fet horari de dissabte, o sigui, amb un comboi cada mitja hora, i el servei de recollida de brossa, de FCC, no sortirà aquest dimarts a la nit.

Piquets "amables"

A diferència d'altres vagues laborals, l'aturada de país no ha viscut cap capítol especialment greu per part de piquets informatius. En els negocis oberts s'ha donat informació a treballadors i clients i no s'ha viscut cap incident. Al Mercadona de l'avinguda Universitat, uns tres-cents manifestants s'han assegut a l'entrada bloquejant l'entrada, mentre altres explicaven als treballadors i als clients l'aturada de país.