El Rugby Manresa estrena la temporada guanyant a Barcelona (0-43)

El sènior masculí del Rugby Manresa
El sènior masculí del Rugby Manresa | MRC
02 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 20:28h
Dissabte a la tarda, el Rugby Manresa disputava a La Teixonera el primer partit de la temporada. La primera jornada de Divisió d'Honor Catalana enfrontava el FC Barcelona "Grana" i el Manresa RC. Els del Bages es dirigien al camp dels barcelonins amb noves incorporacions i ganes renovades.

El partit començava amb uns manresans molt connectats, que poc trigaven a aconseguir el primer assaig, a través d'una davantera que demanava pilota dins la línia de ¾ després d'una meleé aprop de línia d'assaig. L'encertada transformació posava el 0-7 al marcador pocs minuts després del xiulet inicial.

Els barcelonins no abaixaven el cap, sinó tot el contrari, xutaven de mig camp i recuperaven l'oval per atacar amb contundència. Esdevenien alguns cops de càstig per les dues bandes, i en un d'ells, Manresa triava un xut a pals que convertia el marcador en 0-10.

El joc venia i tornava, i el Barça s'apropava molt a la zona de marca contrària, a través d'un llançament de touche formaven un maul que posteriorment obria la pilota a la línia, que tenia l'assaig a tocar, però finalment no van aconseguir plantar l'oval a zona de marca.

Dins d'un joc aferrissat, el Manresa RC tornava a apropar-se a marca, i es disputava una meleé propera a l'assaig que feia engrescar als espectadors després d'una sortida de 8 pel tancat, però que no aconseguia tampoc sumar punts al marcador. Això suposava més esforç per als manresans, que després d'una altra meleé, obrien a la línia de ¾ i amb diverses fases aconseguien el segon assaig del partit. (0-17)

L'encontre continuava i els barcelonins atacaven amb força la defensa del Bages, que pressionava amb contundència i en un dels placatges, tot i que no intencionadament, s'alçava al jugador barceloní fent-lo caure sobre les seves espatlles, i això provocava targeta groga al jugador manresà.

Al cap de pocs minuts, després d'una touche, els manresans arribaven novament a zona de marca a través del número quinze del conjunt blanc i vermell. (0-22) Aviat arribava la mitja part.

Al segon temps, els manresans entraven amb un joc molt ràpid, però el Barça aprofitava totes les opcions de pilota per jugar. Tot i que el partit continuava en la mateixa tònica, el Manresa es mostrava superior en fases estàtiques.

Els cops de càstig eren freqüents, i es mostrava dues grogues consecutives a dos jugadors manresans, deixant 13 jugadors al camp en zona perillosa i una Barça contundent atacant just davant de línia de marca. Però en una meleé el Manresa RC aconseguia xutar la pilota per allunyar el perill proper.

Dins d'un joc molt intens, novament un davanter manresà entrava al joc de la línia i assolia un altre assaig per posar el 0-29 al marcador. Però el partit no acabava aquí, i els manresans seguien volent-ne més i, uns minuts després sumaven dues marques gairebé seguides (0-43). El Barça, però, no deixava de prémer l'accelerador, i fins al darrer moment lluitaven a prop de la línia d'assaig sense descans. Amb les primeres gotes de pluja, acabava el partit a la Teixonera deixant el marcador 0-43.

Per part del Manresa RC jugaven: I. Majós, J. Cobo, F. Dorado, L. Le Gal, S. Mohamad, A. Winfield, J. Núñez, H. Auché, J. Simó, V. Esteban, A. Bouchafra, A. Avizou, M. Fernàndez, G. Soulier, P. Garçon, M. Mayoral, D. Belin, J. Martín, B. Philippon, J. Darrouy.