Unes 150 persones surten al carrer a Súria per condemnar els atacs policials de l'1-O

Aplaudiments al final de la concentració de condemna als actes de violència i repressió
Aplaudiments al final de la concentració de condemna als actes de violència i repressió | AjSú
Redacció
02 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:18h
Unes 150 persones han participat aquest migdia en una concentració celebrada al davant de la Casa de la Vila per condemnar els actes de violència i repressió que van tenir lloc diumenge 1 d'octubre a nombrosos municipis contra el referèndum d'autodeterminació de Catalunya.

En el transcurs de la concentració, l'alcalde Josep Maria Canudas ha expressat el "rebuig a la repressió que es va viure en aquest país" durant la celebració del referèndum.

També ha explicat que al llarg del matí s'ha posat en contacte amb els alcaldes bagencs que van patir especialment aquestes situacions de repressió per tal de manifestar-los el suport del municipi.

L'alcalde de Súria va agrair "de tot cor" la implicació de totes les persones que van fer possible la celebració del referèndum a la vila, tant als grans que malauradament van recordar altres èpoques com als joves que ho van viure per primera vegada.

Josep Maria Canudas també va llegir el manifest de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i l'Associació de Municipis de la Independència (AMI) en relació amb els actes de violència i repressió contra el referèndum.

En el manifest s'exigeix "el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional que no pot continuar mirant cap a un altre costat i fent veure que a Catalunya no ha passat res". També s'hi afirma que "ha quedat clar que els catalans tenim dret a decidir el nostre futur i que l'Estat espanyol ha intentat reprimir, sense èxit, la voluntat del poble català".

El manifest de l'ACM i l'AMI assegura que "els municipis catalans i els seus càrrecs electes serem fidels al compromís de la gent i a allò que decideixin les institucions catalanes, Govern català i Parlament de Catalunya".

La concentració ha acabat amb llargs aplaudiments per part dels assistents.
Arxivat a